Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Tres Leches

Den här ljuvliga efterrätten är mycket populär i Sydamerika och betyder översatt " tre mjölksorter". Toppa kakan gärna med dina egna favoritfrukter och bär.

Publicerad 2017-05-02 | Klara Lind
Tres leches efterrätt från Sydamerika Bild: Frida Wismar

Ingredienser:

TÅRTBOTTEN

5 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl potatismjöl

1 1/2 dl vetemjöl

2 1/2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

FYLLNING

1 burk kondenserad mjölk (397 g)

1 burk osötad kondenserad mjölk (410 g)

3 dl vispgrädde

TOPPING

3 dl vispgrädde

1 färsk ananas

12 körsbär

1 dl kokosflakes

 

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dem till äggblandningen lite i taget under fortsatt vispning.
  3. Häll smeten i en långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Kontrollera att den är färdig med en provsticka mot slutet av gräddningstiden.
  4. Stock hål i kakans ovansida med provstickan, då suger den lättare upp fyllningen, och låt den svalna över natten.
  5. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke. Häll långsamt blandningen över kakan och se till att den absorberar vätskan ordentligt, den ska bli helt fylld.
  6. Vispa grädden. Skala och skiva ananasen.
  7. Toppa kakan med  och vispad grädde, körsbär, kokosflakes och ananasskivor.