Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Ulrika Brydlings äppelkompott med vaniljkvarg

En enkel och snabb dessert med med äpplen, citron och äkta vanilj.
Släng inte vaniljstången som blir över utan lägg in den i en skål med strösocker får du ett gott vaniljsocker.

Publicerad 2015-10-08 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

8 saftiga äpplen

2 msk smör

2 dl socker

1 citron

1 vaniljstång

250 g kesella kvarg vanilj

4 msk müsli

Gör så här

  1. Skala och tärna äpplena.
  2. Stek äppelbitarna i smör i en stekpanna. Vänd ner socker och låt det smälta in. Riv citronskal och pressa ur saften och blanda ner i äpplena.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ur inkromet (fröna) med en kniv och lägg ner i äpplena.
  4. Koka ihop kompotten så den blir lite simmig och äpplena mjuka, ca 10-15 min.
  5. Lägg upp äppelkompotten i små glas eller skålar, klicka över vaniljkvargen och toppa med en god müsli.