Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Het lammgryta med apelsinyoghurt

Nu är det äntligen tid för grytor och med det alla möjligheter till många underbara rätter och stunder.
Att göra en gryta med "allt-i-ett" är ett smidigt och enkelt knep att få till en lättlagad middag.
Passa på och gör en dubbel sats och frys in!

Publicerad 2015-10-08 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

400 g grytbitar av lamm

8 schalottenlökar

2 morot

1 liten kålrot

2 msk tomatpuré

2 msk smör-rapsolja

½ röd chili

½ msk hel kummin

8 dl grönsaksbuljong

Saften av 1 apelsin

½ tsk salt

½ krm svartpeppar

1 dl hackad koriander


Apelsinyoghurt:

2 dl matyoghurt

skalet av 1 apelsin

1 krm salt

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet fint och blanda med matyoghurt. Låt den stå i kylen en stund så får alla smaker utvecklas mer.
  2. Skala och tärna lök, morot och kålrot i lika stora bitar.
  3. Fräs köttbitar, lök, morot, kålrot och tomatpuré i smör- & rapsolja i en stor gryta.
  4. Finhacka chilin och lägg ner i grytan med kummin och buljong. Koka ca 40 minuter.
  5. Pressa apelsinsaft och smaksätt grytan, ta gärna lite i taget så du är säker på att du hittar en bra balans. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med apelsinyoghurt och ev hackad koriander.