Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
korvstroganoff Bild: Vardagspuls

Ulrika Brydlings Korvstroganoff

4 portioner

Gör klassikern korv stroganoff på Ulrika Brydlings vis, och få en härlig mitt i veckan-middag.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-08 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

400 g falukorv med bra kötthalt

2 gula lökar

1 1/2 msk tomatpuré

2 st morötter

2 st palsternacka

400 g krossade tomater

½-1 st chili

2 dl matgrädde

1 tsk dijonsenap

Ca 1 tsk salt

1-2 krm svartpeppar

Smör

2 dl rött ris

Grönsallad

 Gör så här

  1. Skölj riset och lägg i kastrull med 4 dl vatten. Koka upp och låt stå på svag värme ca 40 minuter. Smaksätt med salt.
  2. Skär korven i stavar.
  3. Stek i smör med lök och tomatpuré.
  4. Riv morot och palsternacka.
  5. Tillsätt krossade tomater, hackad chili, rotfrukter och grädde samt senap.
  6. Låt koka ihop ett tag. Salta och peppra. Smaka av.
  7. Servera med rött ris och grönsallad.