Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ulrika Brydlings minestrone Bild: Vardagspuls-Mårre

Ulrika Brydlings minestrone

Vinter-”minestrone” – super i en termos i backen

Ulrikas variant av den klassiska italienska soppan är som gjord för en termos på utflykten. Ja om du gjort den själv blir det ännu godare.

Publicerad 2015-02-20 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

1 st morot

1 st palsternacka

½ st huvud vitkål

2 st gullök

200 g hönsfärs

200 g tärnat rimmat fläsk

1 st burk krossade tomater

1½ l hönsbuljong

2 msk oregano

2 msk timjan

salt och peppar

100 g pasta

100 g kokta blandade bönor

2 dl Creme Fraiche

2 dl parmesan

Ev bröd

Gör så här

  1. Tärna rotfrukter, strimla vitkål och lök. Fräs färs och fläsk i en stor kastrull. Lägg övriga ingredienser utom pasta, creme fraiche och parmesan i kastrull och koka ca 20 minuter.
  2. Lägg i pastan och bönor och koka ytterligare 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera med creme fraiche blandat med riven parmesan samt gott bröd.