Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Sötpotatis med fetaoströra och spenatsallad

Sötpotatisen har precis som namnet säger en lite söt ton i köttet.
Det blir så gott tillsammans med en syrlig röra på fetaost och cottage cheese och en kryddig varm spenatsallad vid sidan.

Publicerad 2015-10-08 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4 sötpotatisar

Smör- & rapsolja till formen


Fetoströra:

500 g Keso cottage cheese

150 g Apetina fetaost

1 msk olivolja

½ tsk sambal oelek


Varm spenatsallad:

2 rödlökar

1 msk smör-& rapsolja

1 msk balsamicovinäger

100 g färsk babyspenat eller 160 g mangold

4 msk rostade solroskärnor

1 krm kanel

½ tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skrubba sötpotatisen och picka små hål med en gaffel.
  2. Smörj en ugnsfast form med lite smör- & rapsolja och baka i ugn i 200 grader ca 50 minuter.
  3. Mosa festaost med gaffel och blanda med övriga ingredienser.
  4. Skala och strimla löken till spenatsalladen. Fräs i smör- & rapsolja några minuter.
  5. Tillsätt övriga ingredienser. Vänd runt och servera och toppa med solroskärnor.
  6. Servera sötpotatisen med fetaoströra och spenat.