Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ulrika Brydlings tacogryta på rester Bild: Most Photos

Ulrika Brydlings tacogryta på rester

Tacofredag är ett uppskattat inslag hemma hos många av oss. Men vad ska man göra med alla små byttor med majs, gurka och ost som lätt blir kvar när middagen är uppäten? Här får du receptet på kocken Ulrika Brydlings smarta tacogryta på rester!

Publicerad 2018-02-12 | Vardagspuls

Ingredienser, ungefär:

200 g tacoköttfärs, eller så mycket som blivit över

1 dl hackad gurka, eller så mycket som blivit över

1 dl majs, eller så mycket som blivit över

1 hackad gul lök

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 hackad tomat

½ burk salsa

1 burk bönor

1 burk krossade tomater

1 tärning vegetarisk buljong

1 citron, finrivet skal och saft

½ finhackad chili

1 msk spiskummin

1 msk mald koriander

1 msk timjan

rapsolja

salt och peppar

1 dl gräddfil

riven ost

nachochips/tortillabröd, det som blivit över

Gör så här

  1. Använd först och främst de rester som blivit över från tacomiddagen, som köttfärs, gurka, ost, majs, salsa osv. Fyll sedan på de ingredienser som behövs. Listan till vänster är alltså en riktlinje, och ska inte ses som exakta mått.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i lite rapsolja.
  3. Tillsätt färs, tomater, gurka, majs, krossade tomater, salsa, bönor, spiskummin, chili, citron och buljong + ev lite vatten.
  4. Låt sjuda ihop ca 10 minuter.
  5. Servera med en klick gräddfil blandat med riven ost och nachochips eller tortilla bröd.