Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar tre våriga omeletter. Från Vardagspuls den 18 maj.

Ulrika Brydlings våromeletter

4 portioner

Tre olika varianter på omelett där du kan göra din favorit.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-15 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

1 knippe grön sparris

1 knippe salladslök

50 g bladspenat

8 st ägg

4 msk mjölk

½ dl finriven Svecia

salt och peppar

smör/olja

Alt 2:

100 gram kallrökt lax

50 gram haricots vertes 

½ dl parmesan, finriven

Alt 3:

Kall kokt potatis, tre stycken medelstora, i små tärningar.

150 gram Parmaskinka, eller annan rökt skinka

½ dl riven cheddar

Gör så här

  1. Alternativ 1: Skär sparrisen i bitar och fräs i lite olja/smör i varm stekpanna. Strimla löken och tillsätt till sparrisen. Vänd i spenaten.Häll över i en bunke.
  2. Alternativ 2: Koka haricots vertes enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla laxen och riv parmesanen. 
  3. Alternativ 3: Koka potatisen och låt den svalna, skär i små trevliga tärningar. Strimla skinkan och riv parmesanen. 
  4. Blanda ägg, mjölk, ost, salt och peppar.
  5. Häll i ite smör i stekpannan. Stek på medelvärme tills omeletten stannar i mitten.
  6. Lägg på fyllningen, det alternativ du har valt, på halva omeletten och häll över allt ihop på en tallrik så andra halvan viks över fyllningen. Lägg över på en tallrik och servera.