Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ulrika Brydling cashewröra recept Bild: Vardagspuls-Peder

Gott på mackan – Ulrikas nötiga pålägg

4 portioner

Bröd med hemgjort nötpålägg är riktigt gott! Här bjuder Ulrika Brydling på två olika varianter.

Publicerad 2016-02-18 | Ulrika Brydling
 

Ingredienser:

Cashew- och persiljepålägg

150 g cashewnötter

1 citron

50 g persilja

2–4 msk olivolja

150 g naturell färskost

salt

 

Nötröra

2 dl hasselnötter, mandel eller cashewnötter

1 nypa salt

2 msk rapsolja

½ dl vatten

Gör så här

  1. Cashew- och persiljepålägg: Blötlägg cashewnötterna över natten. Häll av och skölj igenom.
  2. Finriv skalet från citronen. Skölj persiljan noga och skär ner den grovt, även stjälkarna.
  3. Mixa persiljan med olivolja i matberedare i en minut på högsta hastighet.
  4. Tillsätt nötter och citronskal och pulsa i matberedare tills konsistensen är bitig och grov. Vänd i färskost och smaksätt med salt.
  5. Nötröra: Sätt ugnen på 200 grader och rosta nötterna i cirka 10 minuter.
  6. Ta ut nötterna och mixa i en matberedare tills de når krämig konsistens.
  7. Det tar ungefär 3–5 minuter beroende på mixer. Tillsätt salt, olja och vatten under tiden eftersom.