Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrikas vegetariska köttbullar

4 portioner

Köttbullar går att göra även så det passar vegetarianer. Man borde kanske döpa om det till något annat. Har du förslag? Skicka ett mejl till webb@vardagspuls.se och berätta. 

Publicerad 2015-03-02 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

400 g kidneybönor/brunabönor/svartabönor

1 st riven lök

1 st riven vitlöksklyfta

½-1 tsk kryddpeppar

½-1 tsk salt (ev mer)

Svartpeppar

2 msk majsstärkelse

1-2 st ägg

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna minst 12 timmar i kallt vatten, ligger de ännu längre är det bara att byta vatten och bönorna blir mer och mer vitaminrika.
  2. Koka bönorna 10 minuter i nytt vatten, häll av och mixa till färs.
  3. Blanda samman med övriga ingredienser, blanda i äggen sist.
  4. Rulla och stek i olja i panna eller i ugnen på oljad plåt eller bakplåtspapper.