Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar en italiensk trerätters-meny i Vardagspuls den 23 oktober.

Vaniljyoghurtpannacotta med blåbär

4 portioner

I italiensk matlagning står råvarorna i fokus och matlagningen är enkel men vansinnigt god. I den här menyn har jag samlat klassiker i enkel tappning med våra svenska härliga råvaror och smaker i fokus. Du kan dessutom förbereda mycket dagen innan och hinna sitta ner och njuta med sällskapet i lugn och ro.

Publicerad 2015-10-16 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

3 gelatinblad

1 citron

6 dl vaniljyoghurt

2 msk florsocker

½ krm äkta vaniljpulver

Tillbehör:

225 g frysta tinade blåbär

1 citron, finrivet skal

1 dl florsocker

Citronmeliss och ev färska blåbär

Gör så här

  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Finriv citronskal, blanda med yoghurt tillsammans med florsocker och vaniljpulver.
  3. Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull över svag värme. Blanda i 1 dl av yoghurten med gelantinen. Häll gelatinblandningen i den övriga yoghurten och blanda noga.
  4. Häll upp i 4 glas. Ställ i kyl ca 2 timmar så den stelnar.
  5. Finriv citronskal och mixa med blåbär och florsocker. Sila genom en finmaskig sil så ni får bort blåbärsskal och citronskal. Häll ovanpå pannacottan vid servering. Garnera med citronmeliss.