Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kristin Kaspersen pannkakssemla recept Bild: Vardagspuls

Så gör du Kristins pannkakssemlor

Recept för ca 20 minisemlor

Gräddade pannkakor fyllda med mandelmassa och toppade med grädde och kardemumma. Mums så gott! Här är receptet på Kristin Kaspersens grymma pannkakssemlor.

Publicerad 2016-02-03 | Vardagspuls
 

Kristin Kaspersen visar hur du gör din egen pannkakssemla i Vardagspuls den 4 februari.

Ingredienser:

Pannkaksmet:

2½ dl vetemjöl

6 dl gräddmjölk

3 ägg

2 tsk florsocker

1 tsk malen kardemumma

½ tsk salt

2 msk smör

Fyllning:

300 g mandelmassa riven

1 tsk florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rör ner mjölet i hälften av gräddmjölken och vispa till en slät smet.
  2. Blanda i resten av gräddmjölken, ägg, florsocker, kardemumma och salt. Låt smeten svälla ca 10 min.
  3. Smält smör i en stekpanna och grädda tunna pannkakor. Låt svalna.
  4. Blanda riven mandelmassa, florsocker, vaniljsocker och tillsätt mjölken lite i taget. Blanda till en krämig fyllning och lägg i en spritspåse.
  5. Lägg de kalla pannkakorna på en skärbräda, spritsa på ett tunt lager mandelmassafyllning och rulla sedan försiktigt ihop. 
  6. Skär bort ändarna och skär sedan varje pannkaka i ca 4 cm stora bitar. Var försiktig så pannkakan håller ihop.
  7. Vänd pannkaksbitarna så att de står upp som små stubbar. Spritsa lite vispad grädde på varje topp med en tyll.
  8. Pudra malen kardemumma på toppen. Ät och njut!

Glutenfritt alternativ

Vill du hellre göra glutenfria pannkakssemlor? Byt då ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.