Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Värmande och snabb nudelsoppa Bild: Arla Köket

Värmande och snabb nudelsoppa

När snön yr och vintern återigen tagit nya tag passar det bra med en het soppgryta som både mättar och värmer. Den här snabba nudelsoppan gör du på 20 minuter, och den kan enkelt göras vegetarisk genom att byta ut fläskköttet mot tofu. Du kan också koka äggnudlar, kolhydratfattiga shiratakinudlar eller använda glutenfri pasta.

Publicerad 2018-01-17 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 liter Kelda® Thaisoppa

400 g fläskfärs

1 msk Arla® svenskt Smör

1 tsk salt

100 g sockerärter

250 g broccolini eller broccoli

200 g sobanudlar

Gör så här

  1. Arbeta in 1 tsk salt i färsen, rulla till riktigt små bollar. Stek dem gyllene i smör i en stekpanna ca 3 min.
  2. Strimla 6 sockerärter och spara till garnering, halvera resten. Dela broccolinin/broccolin.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, tillsätt grönsakerna när 1 min återstår. Häll av i durkslag och skölj hastigt i kallt vatten.
  4. Värm soppan. Fördela nudlar, grönsaker och köttbullar i skålar. Häll den varma soppan över.
  5. Toppa med strimlade sockerärter.

Fler snabba soppor

Sugen på att laga soppa i morgon också? Här hittar du fler recept på snabba och goda soppor som passar bra när det är kallt ute.