Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar lax- och vegoburgare med pepparrotskräm. Från Vardagspuls den 28 maj.

Vegoburgare på gula ärtor och bovete

4 portioner

Publicerad 2015-05-27 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4 dl gula ärtor

4 dl skalat bovete

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 dl solrosfrön

2 msk stark senap

1 tsk timjan

1 krm cayennepeppar

½ tsk salt

neutral olja

Pepparrotskräm

2 dl färskost

2 dl naturell yoghurt 

3 msk finriven färsk pepparrot 

2 msk dijonsenap

1 krm salt

Tillbehör:

½ gurka

1 gul lök

1 tomat

4 salladsblad

20 g rucola

Rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Koka gula ärtor lätt och häll av vattnet. .
  2. Koka bovete och häll av vattnet. .
  3. Mixa bovete och gula ärtor i en matberedare. .
  4. Hacka lök och vitlök i matberedare. .
  5. Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt timjan och senap och rör om. .
  6. Kör solrosfrö i matberedare och tillsätt övriga ingredienser. .
  7. Blanda allt till en fast smet. Forma burgare och ställ i kylen. .
  8. Blanda alla ingredienser till pepparotskrämen väl och smaksätt med salt. Ställ i kylen. .
  9. Dela gurkan i stavar, skiva lök och tomat samt skölj salladen. .
  10. Bryn burgarna i olja ett par minuter på varje sida. .
  11. Lägg pepparotskräm, sallad, lök, gurka och burgare i bröd.