Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Tävlingen Unga Ekokockar 2016 år nu korade. Det var Tannbergsskolan i Lycksele som tog hem vinster. Bild: Ekokockar

Vinnarna av årets Unga Ekokockar är korade!

Nästan 50 bidrag skickades in till årets tävling som gallrades ner till 6 stycken lag. Igår hölls den spännande finalen i Malmö och idag har vi ett duktigt vinnargäng.

Publicerad 2016-11-17 | Alexandra Lönnroth

Det är sjätte året i rad som tävlingen arrangeras av föreningen Ekokockar med Krav som sponsor. Hela tanken med tävlingen är att lyfta intresset för hållbar och ekologiskt producerad mat hos de unga kockarna, säger tävlingsledare Erik Måneld till Krav.

– Det handlar om att så fröet. Vi bedömer starkt hur det hanterar råvarorna, hur de tar hand om eventuellt matsvinn och hur de lär sig att arbeta med råvarorna i sin helhet. Sedan försöker vi prata med eleverna under hela resans gång och nå fram, säger Erik Måneld till Krav.

Igår hölls den spännande finalen på mässan Nordic Organic Food Fair i Malmö. Vi säger grattis till Ebba Wilhelmsson, Moa Isaksson och Johanna Eliasson från Tannbergsskolan i Lycksele. Bra jobbat tjejer!

Ulrika Brydling som är en av initiativtagarna till Unga Ekokockar, säger så här om årets vinnare.

– De gjorde en genomgående välarbetad och smakfull meny som är redo att serveras på vilken etablerad restaurang som helst.

Källor: Krav, Ekokockar