Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Arla Guldko-vinnarna 2017 Bild: Arla

De vann i Arla Guldko 2017

Föräldrakooperativet Flisan i Färjestaden, Lidens skola i Sundsvall, Skogslidens vårdboende i Båstad och Falu restaurangakademi i Falun korades under torsdagskvällen som vinnare i var sin kategori i Arla Guldko 2017.

Publicerad 2017-05-05 | Vardagspuls

Prisceremonin hölls vid den stora finalgalan på Fotografiska i Stockholm. Det är sjuttonde gången som Arla Guldko genomförs.

–Tävlingsbidragens kvalitet har ökat för varje år och årets finalister imponerar starkt. Det är bara små detaljer som skiljer dem åt. Därför har jurygruppernas omfattande arbete varit mycket viktigt, säger Fredrik Larm, projektledare för Arla Guldko.

Årets upplaga av Arla Guldko har fokus på den offentliga måltiden med tävlingskategorierna Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje. Nytt för i år är utmärkelsen Årets Guldstjärna som delas ut till den eller dem som på olika sätt bidrar till att utveckla det offentliga köket. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, har under flera veckor jobbat med att utse vinnarna. I juryn för Årets Guldstjärna utgörs hälften av rösterna av tidigare Arla Guldko-finalister.

Alla vinnare får var sin statyett och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Vinnarna i Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje får dessutom ett gästspel av Årets Kock.