Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Vitlök och ingefärastekta kycklingvingar med bok choy och råstekt broccoli

Asiatiska smaker har visat sig vara uppskattade även i vårt avlånga land.

Publicerad 2015-02-27 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 kilo kycklingvingar

3 msk mörk sirap

1 msk olja

2 klyftor vitlök, skalade

1 bit ingefära, skalad

1 röd chili

1 grön chili

Salt

Övrigt:

2 bok choy (japansk kål)

1 hel broccoli

2-3 msk soja, japansk

2 -3 msk sesamolja

1 msk vita sesamfrön

1 kruka koriander

1 lime, rivet skal och saft

2 dl matlagningsyoghurt

Socker

Salt och peppar

Gör så här

  1. Kycklingvingar: Salta kycklingvingarna och låt de stå i rumstemperatur i cirka en halvtimme, så de får " svettas" lite .
  2. Blanda samman allt till marinaden och blanda ner och runt med kycklingvingarna. 
  3. Stek kycklingvingarna på hög värme tills de fått lite yta och låt gå klart i ugn på 150 grader, cirka 15 minuter.
  4. Tillbehören: Dela bok choy och broccoli i mindre bitar och stek i sesamolja. Smaka av med soja, sesamfrö och korianderblad.
  5. Riv skal och pressa juicen från en lime. Blanda ner limeskal och jos med yoghurten. Smaka av med socker.
  6. Servera allt direkt varmt eller som kall sallad.