Skor som springer i vattenpölar Bild: Mostphotos

10 bra anledningar att träna i busväder

"Skönare än du tror att springa i regn"

Påverkar vädret din träning negativt? Hillevi Wahl peppar dig att komma ut och träna även när det regnar, blåser eller snöar. Inga mer ursäkter!

Publicerad 2017-05-08 | Hillevi Wahl

Har du svårt att motivera dig till att träna när du kommer hem från jobbet och är trött? Och det är trist väder eller rentav regnar. Du vet att du borde röra på dig, men tappar all lust när du ser hur regnet öser ner? Då är du långt ifrån ensam. Men jag har lärt mig att det är då det är som allra skönast att ge sig ut. 

Bästa anledningarna att träna ute

  1. Ingen trängsel! Du kommer inte att behöva trängas med andra på löpslingan. Och du behöver verkligen inte dra in magen – det är bara de mest härdade och tuffaste som ger sig ut i busväder och de nickar bara respektfullt åt en likasinnad och struntar i eventuella bilringar. Du kan bara lugnt kuta runt och äga världen. En oerhört skön känsla. Lite som Rocky!
  2. Friskt och skönt! Det är skönare än du tror att springa i regn. Frisk luft, som doftar gott. Som om någon däruppe ovan molnen ger dig en svalkande dusch av kärlek och omtanke. När regndropparna rinner nerför ansiktet och kanske över axlarna så är det som om alla världens bekymmer och stress rinner av dig.
  3. Perfekt för astmatiker! För oss som har astma är det lättare att andas när det inte är så varmt. Runt tio grader är perfekt. Då kan jag springa hur långt som helst.
  4. Hoppa i vattenpölar! När det regnar bildas vattenpölar. Världens roligaste grej. Hoppa i dem! Bli barn på nytt. Skorna torkar snabbt när du kommer in, jag lovar. Men den busiga känslan stannar kvar länge.
  5. Hitta utegympa! Vill du inte springa ensam, så hitta en rolig utomhusträning. Friskis och Svettis drar snart igång sin sommargympa. Det är en helt annan känsla att göra situps under trädkronorna eller armhävningar bland blommorna.
  6. Våga testa militärträning! Funkar i alla väder och ju lerigare desto roligare. Barnsligt kul och ändå träning med stort allvar. Det är en superpowerkänsla att kunna behärska sin kropp i alla väderlekar och i alla terränger. Du skalar av en rädsla i taget. Du befriar din själ.
  7. Just do it! Vi lever i en klimatzon där du kan ha alla årstider på en och samma dag. Ska du vänta tills det blir fint och perfekt väder så kommer du inte att bli särskilt vältränad. Vädret är ingen bra ursäkt. Och känn hur bra du mår.
  8. Efter regn kommer sol! Du får en skitsnygg solbränna när den tittar fram. Och härligt friska kinder.
  9. Skönt efteråt! Kaffet smakar aldrig så gott som när man har tränat i busväder.
  10. Perfekt för sociala medier! Du kan ta väldigt roliga selfies efteråt. Sådana där som folk blir jätteimponerade av.