Naprapaten Gunnar Söderström guidar till ett smärtfritt liv Bild: Pressbild

Gunnar Söderström guidar till ett smärtfritt liv

100 000 svenskar har ont – många helt i onödan

Möt Vardagspuls nya glädjespridare och hälsoexpert Gunnar Söderström. Här på Vardagspuls ska han sprida tips för ett smärtfritt och positivt liv.
– Jag känner mig väldigt privilegierad att få vara den personen, säger han.

Publicerad 2017-01-16 | Agnes Loman

Vårt senaste tillskott på Vardagspuls är legitimerade naprapaten, kostrådgivaren och föreläsaren Gunnar Söderström. På Vardagspuls ska han göra det han gör bäst: sprida glädje och dela med sig av tips för ett liv utan smärta.
– Minst 100 000 svenskar ont. Mycket av den smärtan är onödig och 70-75 procent går att få bort på egen hand med enkla stretchövningar, säger Gunnar Söderström.

”Kroppen är gjord för att användas!”

I dag föreläser Gunnar Söderström på heltid, men i sitt arbete som naprapat mötte han dagligen personer med smärta.
– Det absolut vanligaste är att man har ont i nacke, axlar och rygg. Det leder i sin tur ofta till huvudvärk, berättar han.
Den bästa boten för ett smärtfritt liv stavas träning.
– Kroppen är gjord för att användas! Försök träna så kan du kringgå inte bara onödig smärta utan också en hel del av våra vanligaste folksjukdomar.

Optimister lever längre

Förutom träning har Gunnar Söderström ett till viktigt tips för den som vill ha ett härligare liv, och dessutom leva längre:
– Var optimist! Det händer saker i kroppen när man är glad. Det finns forskning som visar att de som är optimister lever 6,4 år längre än de som är pessimister.
För att inte fastna i negativa tankebanor kan du prova att tänka positiva tankar precis innan du somnar. Då är vår hjärna som mest mottaglig och vi har mest kontakt med vårt undermedvetna, säger Gunnar Söderström.
– Kraften att nå dit du vill finns redan inom dig, det gäller bara att hitta den!