debatt gym Bild: Johnér/privat

Arga reaktioner efter kontroversiellt gym-uttalande

Är det bara en viss typ av människor som är välkomna på gymmet? Ja, det tycker i alla fall den inbitne gymkillen Christoffer Leon. I en debattartikel skriver han ”Håll er borta från gymmet, ni kommer ändå inte klara nyårslöftet”. Men nu får han svar på tal från flera som ilsknat till efter uttalandet.

Publicerad 2016-01-12 | Senast ändrad 2017-01-18 | Vardagspuls

Har du avgett nyårslöftet att gå mer på gymmet i år? Då får vi hoppas att du verkligen kan hålla det löftet och går dit för att träna hårt. Annars är du inte välkommen dit för Christoffer Leon. I en debattartikel i tidningen Metro skriver han hur jobbigt det är när gymmen blir överfulla av nya människor i januari som ändå bara går dit för att ”slacka”:

”Alla människor som tränar regelbundet vet hur jobbigt det blir efter nyår när gymmen fylls. Problemet är inte att det blir fullt med massa nytt folk. Problemet är att gymmen blir fullt med massa nytt folk som ändå kommer att sluta träna snart, när de inte orkar hålla nyårslöftet längre. Vad jag har sett har de flesta människorna som börjat med träning som nyårslöfte gått till gymmet och "slackat".

Han säger sig välkomna folks träningsvilja, men anser att om man ska använda en träningsmaskin, då ska man också köra ordentligt. Annars ska man hålla sig borta: ”Att komma till gymmet som de flesta gör och ta upp maskiner och tid för andra människor är enligt mig respektlöst.”

Arga reaktioner

Men många har reagerat på Christoffer Leons hårda budskap. Bland annat 28-åriga Cecilia Söderberg från Norrbotten. I ett svar på debattartikeln skriver hon att nyårslöftena bör uppmuntras istället för att tryckas ned av ett gäng ”muskelknuttar”:

Alla som betalar för sitt gymkort har lika stor rätt att vistas i lokalen oavsett hur deras träningsform ser ut. Det är inte upp till någon annan att avgöra vem som hör hemma på ett gym. Ni muskelknuttar som tycker något annat har fel”, skriver hon i Metro och fortsätter:

”Många drar sig för att joina ett gym och känner sig väldigt stolta när de äntligen bestämt sig för att göra slag i saken och komma igång efter nyår. Stolta bör de också vara. Jag känner flera som aldrig kommer så långt att de ens vågar skaffa ett gymkort på grund av rädslan för att bli uttittade eller hånade för att de inte är tillräckligt duktiga. Vem avgör vad som är "rätt" sätt och sedan när blev det en tävling?” skriver hon och avslutar med orden:

”Att gå på gym är som att bo i lägenhet - kan du inte komma över att det finns andra där gör du bäst i att skaffa antingen en komplett hemmautrustning eller en villa.”

Håller du med Christoffer Leon eller Cecilia Söderberg? Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

 

Är inte alla människor välkomna på gymmet? Nä, inte om du frågar den här killen. Men nu får han svar på tal!

Posted by Vardagspuls on Tuesday, January 12, 2016