Leila och Peter Jihde tränar i nyhetsmorgon Bild: Privat

Bakom kulisserna på Nyhetsmorgon

"Alltid lika roligt att se om Peter Jihdes byxor kommer hålla"

Vår träningsexpert Leila Söderholm hittar ni inte bara här på Vardagspuls. Hon syns också i Nyhetsmorgon där hon gör det hon är allra bäst på: inspirerar till rolig och effektiv träning som passar alla!

Publicerad 2017-05-02 | Leila Söderholm

Följ med bakom kulisserna på Nyhetsmorgon där jag är med som träningsprofil varannan måndag. Jag tipsar om träningsövningar som alla kan göra hemma. Man behöver bara sin kropp, en stol, en kudde, ett gummiband eller en papptallrik. Smarta övningar, du kan göra hemma utan att krångla till det. I dagens inlägg har jag gjort ett pass där du tränar med en vanlig stol. Det är alltid lika roligt att se om Peter Jihdes kostymbyxor kommer att hålla. Vill du se fler stolsövningar så klicka här

Håret fixar jag själv

I taxin på väg till sändning, det är så lyxigt att bli upphämtad hemma och få skjuts hela vägen fram till dörren. Håret fixar jag alltid själv hemma, när man har självlockigt hår så har man oftast bättre koll på hur det ska behandlas för att bli snyggt. 

Det första jag får göra när jag kommer fram är att sätta mig i sminket. Det är supertrevligt att bli omhändertagen av proffs. Mysig stämning och alla som ska vara med i sändning sitter liksom på rad och blir sminkade tillsammans. Dagen till ära fick jag träffa Emilia de Poret som är stilexpert och pratade om bröllopsfestmode för gästerna på ett bröllop. Så trevlig och mysig tjej. 

Viktigt vart micken är placerad

Innan sändning så tar jag alltid en kopp kaffe i greenroom samtidigt som jag småpratar med alla trevliga som jobbar på Nyhetsmorgon. Jag går också igenom i huvudet vad som ska sägas och vilka övningar jag ska göra. Det blir dock aldrig som jag planerat, efteråt så känns det alltid som om jag missat hälften. I god tid innan sändning blir jag mickad, dagen till ära i behån eftersom jag skulle ligga på rygg och på sidan. Dagens mickar är så små och lätta så de känns inte alls. 

Jag måste dock alltid testa om micken sitter i vägen och det gör man bäst genom att göra övningen som ska utföras. Här funkade allt perfekt och den satt still även när jag hoppade. 

Suverän träning för alla

In i studion och göra iordning min plats och ställa ut det jag ska använda i inslaget. I dag så blev det stolar, petflaskor och några apelsiner som jag hade som backup ifall jag kom på något kul. För så är det ofta, jag får feeling på plats. 

Nu är det dags för sändning, Peter och jag tränar med stolarna, han gör allt trots att han har tajta kostymbyxor och skjorta. Härlig kille!
Vi jobbar med effektiva men enkla övningar där vi använder en stol och inget annat. Suverän träning som är både rolig, lättillgänglig och bra!

Som alltid är det viktigt att bestämma innan vad du ska göra, vilka övningar, hur många och antal varv eller tid. Sen är det bara att köra och börja inte förhandla med dig själv utan tvinga dig att slutföra passet. Det gör dig så motiverad till nästa pass och du sätter en skön känsla som håller i sig hela dagen.

Kram Leila