Gryningslöparna Bild: Privat

Gryningslöparna peppar varandra – via Snapchat

”Det är lite pinsamt att skippa joggingrundan”

Har du och dina träningskompisar svårt att få till att träna ihop? I dag finns det massor av sätt att ändå hålla kontakten och träna tillsammans. Helena Esbjörnsson har tillsammans med några familjemedlemmar daglig träningspepp – via Snapchat.

Publicerad 2018-01-19 | Agnes Loman

Att bli peppad för att verkligen få träningen gjord kan vara jätteviktigt. Dessutom är det roligare att träna tillsammans. Ibland kan det dock vara svårt att få till om man bor för långt ifrån varandra, har ont om tid eller olika rutiner. Helena Esbjörnsson från Simmelsberga i Skåne har tillsammans med sina två döttrar och deras kusin löst det genom att peppa varandra på distans – via Snapchat.

– Vi bor ett par mil ifrån varandra så vi har en grupp på Snapchat där vi skickar bilder och peppande ord för att uppmuntra varandra till att träna tidigt på morgonen, säger hon.

Att skippa träningen är svårare när man måste uppdatera resten av gruppen, säger Helena.

– Det är lite pinsamt att säga att man skippat träningen. Även om vi så klart alla har perioder när man av olika anledningar inte kan träna. Då kan man peppa varandra ändå. 

Har tryckt upp matchande tröjor

De tränar nödvändigtvis inte samtidigt, utan alla går upp när det passar dom bäst.

– Döttrarnas kusin är uppe först, vid halv fem, hon är småbarnsförälder. Då skriver hon att hon är ute och skickar en bild. Sedan vid halv sex så är jag ute och då gör jag samma sak, berättar Helena Esbjörnsson.

Förutom att peppa varandra till att morgonträna anmäler de sig till lopp ihop och har även tryckt upp matchande tröjor som de tränar i. I julas hade de till och med ett eget lopp, även om de inte sprang tillsammans.

– Vi startade tillsammans via Facetime och sen tävlade man mot sig själv, säger Helena Esbjörnsson. 

"If you snooze you lose" är Gryningslöparnas ledord!

Känner sig piggare och gladare

Att träna på morgonen passar Helena Esbjörnsson och resten av Gryningslöparna perfekt.

– Det är så skönt för då är det gjort. Man behöver inte gå och träna efter jobbet utan man är redan klar, säger hon.

Och visst har träningen gett effekt och det är inte den fysiska förändringen som är viktigast.

– Det handlar mer om huvudet än om kroppen. Jag känner mig piggare och gladare och hanterar stress mycket bättre nu än tidigare, tycker Helena Esbjörnsson.

Helena Esbjörnsson uppmuntrar andra till att testa på att träna tillsammans via sociala medier. Kombinationen mellan att träna på egen hand och ändå få pepp ifrån andra tycker hon är perfekt.

– Dessutom har vi mer mycket mer kontakt med varandra nu– vi hörs ju varje dag och det är jätteroligt!