Han gör träningen roligare – med gigantiska GPS-teckningar Bild: Pixabay, Stephen Lund

Han gör träningen roligare med gigantiska GPS-teckningar e – med GPS-teckningar

Den här kanadensiska cyklisten har hittat ett kreativt sätt att göra träningen roligare på. Han använder sin träningsapps GPS-funktion för att rita jättelika teckningar på sin hemstads gator.

Publicerad 2016-12-05 | Senast ändrad 2017-01-24 | Vardagspuls

För de allra flesta innebär cykel- eller löprundan att ta sig från en punkt till en annan. Men för vissa, som kanadensaren Stephen Lund, blir rundan en pensel – och hela staden en enorm kanvas för honom att måla på.

Hans första bild gjorde han på nyårsafton för två år sedan. Då skrev han ”Happy 2015!” genom att cykla på gatorna i sin hemstad Victoria. Sedan dess har bilderna blivit betydligt mer avancerade. För att skapa sitt gigantiska porträtt av Gandalf, trollkarlen från Sagan om ringen, cyklade han över 16 mil.

Cyklade 168 kilometer

”För att färdigställa min GPS-teckning av Gandalf cyklade jag 168 kilometer – 88 kilometer för att fylla i linjerna i teckningen och 80 kilometer till för att hitta punkter till de raka linjerna, som Gandalfs stav och en del andra detaljer som det inte fanns vägar till.”

Här nedan följer ett urval av Stephen Lunds mest imponerande GPS-teckningar. Många fler hittar du på GPS-doodles.com. Den cyklade sträckan för varje bild står inom parentes.

Stegosaurus (44 km)

Gandalf (168 km)

Cyklist

Kristus-statyn i Rio de Janeiro (25 km)

T-rex (39 km)

Tvättbjörn (26 km)

Darth Vader (46 km)

Giraff (96 km)

Källa: Bored Panda, Thrillist