Vardagspuls reporter Ida Björnstad berättar om sitt hyllade inlägg om den dyra idrotten.

Idas hyllade inlägg efter tolfteplatsen i Tjejvasan

”Förlåt Ida för att vi aldrig gav dig chansen”

Strax efter att hon gick i mål efter Tjejvasan postade Vardagspuls flygande reporter Ida Björnstad ett öppet och personligt inlägg på Instagram. Efter loppet ringde hennes pappa och gratulerade men sa också ”förlåt för att vi aldrig gav dig chansen”. 
Det gav henne inspirationen att själv ge någon en chans. Någon som inte har ekonomiska förutsättningar att satsa. 

Publicerad 2015-03-09 | Vardagspuls

I inlägget på Instagram berättar Ida att hon själv aldrig fick chansen att testa hur långt hon kunde ha gått om familjen bara hade haft råd att satsa på skidåkningen. 

Det är bakgrunden till att Ida skänker bort sin moderna utrustning hon använde i Tjejvasan för att ge en ny ”Ida” möjlighet att förverkliga sin dröm. 
— Jag vill se en 13-14-åring ute i skidspåret med grejerna jag gett henne. Det hade varit värt allt, säger hon i en intervju till Aftonbladet

Utrustningen är enligt Ida Björnstad värd omkring 13-14 000 kronor och hon vill gärna lyfta frågan om att kostnaderna för ungdomar att satsa på idrott ökar allt mer.
Vilka talanger är det som inte får möjlighet att se hur långt de kunde ha gått? 

En ny Ida

Ida Björnstad uppmanar nu unga tjejer att höra av sig. Hon kommer själv att välja ut mottagaren av utrustningen bland de som skickar in en motivering till varför just hon ska satsa vidare i Idas pjäxor. 
Vägen är inte utstakad men möjligheten att ha utrustningen som krävs finns där för den som vill ta chansen. 

Så gör du för att få utrustningen: 
Behöver du utrustningen eller vet du någon som gör det? 
Maila din beskrivning och motivering till: 
bjornstad007@gmail.com 

Idas brev:

Okej.... När jag gick i mål på tjejvasan och slutade på en 12.e plats över alla tusentals motionärer så ringde min pappa och sa. "Förlåt Ida för att vi aldrig gav dig chansen." Anledningen till att jag aldrig fick chansen var för att vi inte hade råd! Där har ni en bitter sanning som varit verklighet för mig och många andra. Det är SVIN-dyrt att idrotta och det är långt ifrån en självklarhet för alla. Jag hade förmånen att få åka med riktigt bra utrustning under årets Vasa och jag kan inte låta bli att fundera på hur det hade varit om jag haft de förutsättningarna för 15 år sen. Så. Därför har jag nu bestämt mig för att skänka bort prylarna till någon som förtjänar att satsa vidare men inte har råd. Skidor, stavar, pjäxor, fartdräkt, överdragskläder och mössa till ett värde av 14000 kr. Frågan är bara vem? Vet ni om det finns någon "Ida" där ute? Å till sist. Jag och mina syskon har haft en helt magisk uppväxt, trots lite pengar...
Maila din beskrivning och motivering till: bjornstad007@gmail.com