Leila Söderholm visar hur du enkelt kan göra benböj med en tärning Bild: Moa Alexandersson

”Jag inspireras av människor som gjort förändringar”

Leila Söderholm är "Årets inspiratör"

Vi säger grattis till träningsexperten Leila Söderholm som är ”Årets inspiratör”, ett pris som delas ut av 2,6 miljonerklubben och som instiftats för att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan.

Publicerad 2017-02-14 | Vardagspuls

Grattis Leila, hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt! Det här priset har ett stort värde för mig eftersom hela Sverige har fått nominera och rösta.

Varför tror du att du vann?

– Jag har ingen strategi eller plan, jag vill bara väcka rörelseglädje och lust att ta hand om sin hälsa på alla sätt. Jag använder inga metoder eller lovar magrutor, vi är vanliga människor de allra flesta med samma problem och brist på motivation. Det här priset gör att det känns som att jag nått fram och hoppas att det var därför jag vann.

Vad blir du inspirerad av?

– Människor som gjort förändringar, en grupps positiva påverkan, snälla människor som lyfter andra, glädje och att skratta tillsammans, att få vara med min familj och natur i alla dessformer.

Vad är hälsa för dig?

– Många saker ingår i mitt hälsotänk. Sömn, glädje, stress, näringsrik mat och relationer är alla lika viktiga. Hälsa för mig är att ha en kropp som orkar bära mig i min vardag och inte hindrar mig att leva det liv jag vill. Det är något jag strävar efter i alla situationer, håll kroppen stark så den orkar med livet.

Leilas hukutmaning – ett måste för alla som älskar utmaningar

Vad händer härnäst i ditt liv?

– Massor, föreläsningsturné under våren och flera hälsoresor. Det kommer flera nya träningsprogram för hemmaträning och jag fortsätter att jobba med att få hela Sverige att smygträna. Vi ses på Vardagspuls i både film och text!