Julia Hawkins började träna när hon var 100 år Bild: usatf/twitter

Julia, 101, slog världsrekord på 100 meter

Kallas för "Orkanen"

Det är aldrig försent att börja träna. I alla fall inte om du frågar Julia Hawkins, 101, som kom igång med löpningen när hon var 100 år.

Publicerad 2017-11-28 | Vardagspuls

Du vet den där känslan av att vara sugen på en ny utmaning. Den känslan fick Julia Hawkins från Baton Rouge, Louisiana, när hon bestämde sig för att börja tävla i löpning, skriver Hälsoliv.

Till tidningen Runners World säger Julia Hawkins att hon alltid tyckt om att tävla och att hon dessutom vet om att hon kan springa eftersom hon springer till telefonen när det ringer i den.

Sagt och gjort. Julia Hawkins tog sin an utmaningen och har sedan 2016 lyckats imponera – minst sagt.

När hon deltog i National Senior Olympics Games i Birmingham, Alabama, satte hon världsrekord i sin ådersgrupp när hon sprang 100 meter på 39,62 sekunder.

Springer en kort sträcka varje dag

Att hon kallas för ”Orkanen” är dock inte ett smeknamn hon är särskilt förtjust i.

– Jag gillar att orkaner är snabba och att jag är snabb, men orkaner gör skada och jag vill inte göra skada, säger Julia Hawkins till Runners World.

Julia springer en kort sträcka varje dag och lockas inte av hård löpträning. Hon vill inte slösa för många 100 meter sprinter eftersom hon bara har ett visst antal kvar av dem i sig säger hon till Runners World.

Så nästa gång den där känslan av tvivel inför att träna infinner sig. Tänk då på Julia Hawkins från Baton Rouge som visat att det går att börja träna vid 100-årsålder.