Linus Hemström från Valbo Bild: Privat

Linus satt i jägarvila i nästan 3 timmar

"Jag är en vinnarskalle"

Hur länge kan du sitta i jägarvila? Det är ganska få som klarar av att sitta så länge som 13-åriga Linus Hemström från Valbo. I två timmar och 55 minuter satt han med benen i 90-grader mot en vägg. Hur imponerande är inte det?

Publicerad 2017-08-24 | Agnes Loman

Innan du börjar läsa den här texten, sätt dig i jägarvila och se om du kan hålla ut under hela läsningen. Det är jobbigare än man tror och när vi på redaktionen provade blev rekordet 3 minuter. Om du klarar så länge så är du bara två timmar och 52 minuter ifrån hur länge Linus Hemström satt i jägarvila häromveckan. Efter att ha läst om Linus i Gefle Dagblad var vi tvungna att ta ett snack med honom för att få lite tips på hur vi ska närma oss hans rekord.

Linus, varför satt du så länge i jägarvila? 

– Jag ville ta klubbrekordet! Det var inte på mer än 20 minuter så det hade jag ju slagit ganska fort. Jag ville fortsatta och kände mig väldigt stark så jag bara fortsatte. Jag ville se hur länge jag orkade. 

Det måste varit jobbigt, vad tänkte du på under tiden? 

– Jag tänkte bara på att fortsätta. Det var tränare där och dom hejade på mig. Jag tänkte att jag ville ge upp när det hade gått 20 minuter men alla peppade på mig och sa att jag kunde sitta längre och det kunde jag ju. Jag kommer nog inte försöka ta mitt rekord än på ett tag.

Hur tror du att det kom sig att du klarade sitta i jägarvila så länge? 

– Jag har tränat mycket under sommaren med hockeylaget och fått lite extra styrka i benen. Jag är också verkligen en vinnarskalle och vill helst vinna.  

Vad säger alla kompisarna om det här? 

– Många kompisar frågar hur jag kunde sitta så länge… men jag har inte tänkt så mycket på det.

Vi på Vardagspuls är verkligen imponerande av Linus Hemström! Hur gick det för dig? Klarade du att sitta i jägarvila medan du läste? Oavsett vilket så utmanar vi dig att klara fem minuter i jägarvila på 30 dagar. Med PT-Leilas schema kan du inte misslyckas!