Måns Zelmelöv Bild: TT

Kändisarna som löptränar

Ett bra sätt att orka stå (och hoppa) på scenen

Löpning är trendigt – så även bland kändisarna. Jessica Almenäs, Martina Haag och Måns Zelmerlöw är bara några av de som gärna tar på sig löparskorna och ger sig ut på en runda. 

Publicerad 2015-03-18 | Senast ändrad 2015-03-24 | Vardagspuls

Gillar du att löpträna? Då är du i gott sällskap med flera av våra kändisar – såväl svenska som internationella.

Orka stå på scenen

Här hemma har vi flera kändisar som vittnat om sin passion för löpning, däribland sångerskan Agnes som berättar i svenska Runners world att hon löptränar för att få bättre kondition och orka stå på scenen. Även melodifestivalvinnaren Måns Zelmerlöw, sångerskan Molly Sandén, skådespelaren Michael Nyqvist och programledaren Claes Åkesson gillar löpning som träningsform.

Tid att tänka

Och programledaren Jessica Almenäs har precis kommit ut med en ny bok om löpträning. ”Det är väldigt avkopplande att springa, man hinner tänka mycket”, säger hon i en intervju med tidningen Expressen. Även författaren Martina Haag har skrivit en bok om löpning där hon berättar hur hon gick från helt träningsovillig till att bli maratonlöpare.

Från kungligheter till skådisar

Några internationella kändisar som hakat på trenden är skådisen Gwyneth Paltrow, sångerskorna Fergie och Taylor Swift och Hunger games-skådisen Jennifer Lawrence. Flera kändisar har klarat sig igenom ett helt marathon – på listan hittar vi allt från kungligheter och presidenter till supermodeller och skådisar, bland andra Shia LaBeouf, Katie Holmes, Edward Norton, Ryan Reynolds, Gordon Ramsay, Oprah Winfrey, Christy Turlington, Pamela Anderson, George W. Bush och danska kronprins Frederik. 

Källa: Svensk dam, Men's fitness, Runners World