Så ska du tänka när du väljer träningsresa

Hela chatten med träningsprofilerna Martin Lidberg och Nina Jakobson

Allt fler väljer att träna på semestern och många resebolag nischar in sig på rena träningsresor. Men allt eftersom utbudet blir större blir det också svårare att välja.
Träningsprofilen, före detta brottaren Martin Lidberg och Nina Jakobson, redaktör för en träningstidning guidar dig genom djungeln av träningsresor.

Publicerad 2015-10-12 | Senast ändrad 2017-01-18 | Vardagspuls

Vardagspuls: I kväll pratar vi träningsresor som växer explotionsartat. Träningsprofilerna Martin Lidberg och Nina Jakobson guidar dig genom djungeln av träningsresor. Ställ dina frågor om träningsresor till Martin och Nina här. Din fråga kommer publiceras så snart den blivit besvarad!

15:35, 12 October 2015

Ebba: En fråga till Martin, hur lägger jag upp mitt träning på träningsresan för att inte slita ut mig och få för mycket träningsvärk?

Martin Lidberg: Försök att anpassa träningsmängden utifrån hur mycket du tränar på hemmaplan. Däremot tycker jag att du ändå skall våga pröva på nya träningsformer och våga utmana dig själv.

17:46, 12 October 2015

Camilla: Finns det träningsresor som håller till i Sverige? Jag vill gärna åka, men slipper helst att åka utomlands för jag gillar inte att flyga!

Nina Jakobson: Hej Camilla! Ja, det finns en mängd resor inom Sverige, framför allt weekendvarianter. Du kan också hitta jättekul löparvarianter där du springer en etapp varje dag och övernattar på nya ställen varje natt.

17:47, 12 October 2015

Patrik: Jag vill bjuda min fru på en träningsresa, hon gillar mest att yoga, jag vill fokusera på min löparteknik, hur hittar jag en resa som passar oss båda?

Nina Jakobson: Hej Patrik! Många av de större träningsresorna innehåller både yoga och löpning så självklart kan ni hitta varianter som passar er båda. Dessutom är det ju super för löpare att träna yoga ;)

17:49, 12 October 2015

Elin: Finns det resor som går till inte så varma platser? Jag tål inte solen alls speciellt bra!

Martin Lidberg: Det finns många bra och roliga träningsresor även inom Sverige. Vissa pågår en vecka och vissa över en helg. Du hittar dom på nätet.

17:49, 12 October 2015

Johanna: Jag vill åka på en träningsresa men har ganska ansträngd ekonomi, hur hittar jag en resa som passar min plånbok?

Nina Jakobson: Hej Johanna! De flesta resorna kostar förstås en del, jag rekommenderar dig att jämföra hur mycket du verkligen får på respektive träningsresa. Är det hel- eller halvpension? Hur mycket träning får du på resan? Hur många och vilka instruktörer är på plats? Hur många föreläsningar? Ingår något mer? Försök sedan att välja den som ger dig mest valuta för pengarna.

17:51, 12 October 2015

Johanna: Jag tycker det är obehagligt att träna i länder som är varmare än Sverige, därför brukar det sluta med att jag mest tar det lugnt även om jag innan tänkt på resan som en träningsresa. Vad ska jag tänka på för att kunna träna i ett varmare klimat?

Nina Jakobson: Hej Johanna! Antingen kan du välja en resa inom Sverige så att du verkligen tränar så mycket som du föresatt dig. Eller så ser du till att det finns möjlighet till inomhusträning på resan, välj också morgonpassen!

17:53, 12 October 2015

Petter: Jag skulle vilja åka på en resa som inte är en renodlad träningsresa men som innehåller mycket träning. Alltså typ hälften träning, hälften kultur- eller naturupplevelser eller liknande. Annars är jag rädd att jag skulle bli uttråkad eller få en friskusöverdos... Finns den typen av "blandresor"? Har ni några bra tips?

Martin Lidberg: Det finns flera resor som innehåller både träning och livsstil och olika kulturella utflykter. Själv åker jag på lördag till Mallorca med Fritidsresor där allt detta ingår.

17:55, 12 October 2015

Charles: Jag tycker det är svårt att skaffa kläder till mina träningsresor. Ofta funkar mina träningskläder som är jättebra här hemma mycket sämre i varmare, fuktig luft. Vad ska man tänka på när man köper kläder till träningsresor i varmare länder?

Nina Jakobson: Hej Charles! Oj, knepig fråga. Tänk på att köpa lätta kläder som andas mycket. Sen får man nog inte bry sig så mycket om att det luktar lite ;) Det gör de flesta.

17:58, 12 October 2015

Anita: Hej! Roligt med en ny vecka och vardagspuls. Kram till er

18:21, 12 October 2015

Mia, Vardagspuls: Anita - så kul att du är med oss!

18:23, 12 October 2015

Nina Jakobson: Hej Amanda! Som sagt finns en hel del roliga träningsresor i Sverige. Vill du ta dig lite längre finns bra varianter till Mallorca, till exempel. Resan dit tar knappt fyra timmar.

18:23, 12 October 2015

Monica du vet vem: Martin har du träningshelger i Sverige, det skulle vara intressant Vi hörs kram M

Martin Lidberg: Hej Monica, Jag arrangerar träningsresor då och då. Jag har ingen camp planerad i Sverige just nu. Men på lördag åker jag till Mallorca en vecka där det erbjuds både föreläsningar och roliga träningspass av olika slag.

18:23, 12 October 2015

Amanda: om man inte vill resa iväg så långt, vad rekommenderar ni då?

Nina Jakobson: Hej Amanda! Som sagt finns en hel del roliga träningsresor i Sverige. Vill du ta dig lite längre finns bra varianter till Mallorca, till exempel. Resan dit tar knappt fyra timmar.

18:25, 12 October 2015

Jenutt: Hej Martin, Jag är ett av dina största fan:) Nu undrar jag hur långt har du brottats? Och tycker du verkligen att den där skjortan passar dig?

Martin Lidberg: Jag har brottats sen jag var liten. Om Skjortan passar mig ser du nog bättre men jag tycker själv att det sitter helt okej:)

18:25, 12 October 2015

KockAnna : Hej! Här kommer en fråga till kocken! Vart kan man köpa det snygga förklädet som hon har på sig? Kram från en annan kock som vill vara lika snygg! :)

Vardagspuls: Hej, här hittar du alla produkter som är med i programmet! http://www.vardagspuls.se/produkter-i-programmet/

18:30, 12 October 2015

Vardagspuls: Nu stänger vi chatten för i kväll. Tack för era frågor!

18:48, 12 October 2015