kvinnliga emojis Bild: Facebook

Nu springer en kvinna in bland Facebooks emojis

Äntligen! Nu tar även kvinnorna plats på Facebook

Hittills har det bara funnits manliga sportiga emojis. Men sedan 1 juni i år lanserade Facebook en kvinnlig sprinter, fotgängare, surfare och simmare i messenger-appen.
– Vi är så glada att introducera flera kvinnliga figurer för att bättre reflektera den värld vi lever i, säger Facebooks talesperson Jillian Stefanki.

Publicerad 2016-06-16 | Senast ändrad 2017-01-19 | Vardagspuls

Facebook ligger i framkant vad gäller mycket, men när det kommer till just emojisarna så har det funnits en del kvar att önska. Fram till nu har det bara funnits sportande killar. Tjejerna har fått nöja sig med en klänning eller brudslöja. Men sedan 1 juni finns nu alltså äntligen bland annat en springandes tjej.
– Vi är så glada att introducera flera kvinnliga figurer för att bättre reflektera den värld vi lever i, säger en av Facebooks talesperson Jillian Stefanki till Runners world.

Det är Erica McLain, produktchef för Facebook’s Messenger team, och tidigare längdhopps-olympier, som har fått stå modell för den nya kvinnliga löparen för kampanjen #emojisinthewild.
Och det var väl på tiden att även en tjej springer och inte bara posar i en röd långklänning.

Förutom den kvinnliga löparen släpptes även en polis, fotgängare, surfare och simmare i kvinnliga versioner. Dessutom – i sex olika hudfärger. 

Totalt 1500 nya emojis kommer snart att finnas i messenger-appen skriver Huffington Post.
Vi breddar könen för att skapa en mer balanserad mix som är representativ för vår värld, skriver facebook i ett pressmeddelande.

Så om du varit ute och sprungit och vill berätta det med en emoji i ditt messenger-meddelande så behöver du inte längre illustrera dig själv som en kille... ;)

I SMS-funktionen får vi dock fortsätta vänta på de kvinnliga varianterna.