På träningsresor möts många olika människor och blir vänner för livet Bild:

På träningsresor möts människor med olika mål

All träning är bra – både hård och lätt

I vardagen kan det vara svårt att ge det där lilla extra under sitt träningspass men under en träningsresa är det lättare att få loss tid och återhämta sig, skriver Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm.

Publicerad 2016-11-29 | Senast ändrad 2017-01-24 | Leila Söderholm

Just som jag skriver detta känner jag hur otroligt lyckligt lottad jag är som får jobba med människor och ta del av livsöden, en tung kamp för ett bra liv men också lyckliga slut. Vi är på träningsresa i Dubai men en stor grupp där ingen deltagare är den andra lik.

Några vill komma igång med ett hälsosammare liv, några vill bli mer tränade, några vill lära sig hitta återhämtning och några vill bara ha trevligt, umgås, titta på Dubai och träna samtidigt. Det finns tusen anledningar och de är alla lika bra och värdefulla. Folk finner vänskap i varandra där de aldrig trodde att de skulle hitta den, vilket i sig är enormt värdefullt. Att få vara en del av människor resa till förändring i en positiv riktning är magiskt och så upplyftande.

Vi flyttar på gränser under de här resorna, gränser som är mentala och kroppsliga men som är flyttbara. Det är så lätt att inte kunna pressa sig det där lilla extra i sen egen vardag, det är alltid så lätt att få loss tid att njuta och återhämta sig. Här finns all möjlighet att både yoga, meditera och träna både hårt och lätt.

”Alla är unika och det är det som är så kul”

Vi har deltagare i alla former både mentalt och kroppsligt, det är just det som är den stora tjusningen med dessa resor, att de är för alla. Vi har ingen aning vad vi kan och inte kan göra förrän vi testar och när vi testat en gång så kan det lika gärna fungera nästa gång eller gång nummer tre. Men om vi aldrig provar så vet vi ju inte vad vi kan åstadkomma.

Varje morgon väljer vi mellan yoga, powerwalk eller löpning. Vi tar olika rutter varje dag så att det blir sightseeing i Dubai på samma gång som du tränar. Yogar gör vi precis vid strandkanten och jobbar med meditation och olika yoga former så att det ska passa alla. Under dagen går det att välja mellan olika pass och genomgående så försöker jag och mina kollegor göra varje pass till en kurs där du lär dig något om din kropp och varför du bör göra det vi gör.

I natt åker vi hem med en ett helt nytt bagage bestående av nya bekantskaper, härliga möten med människor och många skratt.

Kram Leila