träna träningskläder Bild: Henrik Montgomery/TT, Johnér Bildbyrå

Shoppa för träning

Detaljerna som gör skillnad

Att förnya träningsgarderoben gör faktiskt skillnad för träningspeppen. Nej, man behöver inte vara snygg på gymmet – tvärtom – men viss utrustning kan faktiskt lyfta ditt pass rejält!

Publicerad 2015-06-15 | Senast ändrad 2017-01-17 | Vardagspuls

1. Lite gör stor skillnad

En färgklick livar upp! I dag storsatsar budgetkedjorna på träningskläder, så att ge träningsgarderoben ett lyft med exempelvis nya toppar eller tajts behöver inte alls vara dyrt. Välj mönster eller färg med attityd – du stegar in på gymmet, redo att slå världen med häpnad!

2. Sko dig rätt

Ska du löpträna spelar skorna stor roll, och påverkar belastningen under passet. Be om tips och råd i butiken. Strunta i utseendet på skorna, att de hjälper dina fötter att landa rätt är viktigast av allt.

3. Ta tekniken till hjälp

Det är kul att se att man gör framsteg. Så låt tekniken bli din bästa träningskompis och investera i prylen som håller koll på ditt pass. De finns i alla prisklasser, så väl som i appar till din smartphone.

4. Glöm inte stödet

Tjejer, en bra sportbehå är viktig vid konditionspasset. Prova dig fram till en som håller bysten på plats, hoppa och skutta i provrummet så att du märker att den gör jobbet. Din byst kommer att tacka dig!

 

5. Funktionsplagg fixar passet

Låt inte väder och vind stoppa dig! Att investera i några funktionsplagg kan göra stor skillnad för om du kommer iväg på passet. Sportjackan som skyddar mot regn och rusk, plaggen som andas när du springer i värme. Gör som löpar-esset Malin Ewerlöf Krepp och funktionsrusta din garderob, då finns inga undanflykter!

6. Expertråd – en bra investering

Än viktigare än prylar är att träna rätt. Att köpa några PT-timmar är en superbra investering när du ska börja träna. I dag ingår oftast ett eller ett par pass med en instruktör eller PT när du tecknar gymkort, så se till att ta vara på det. Den rätta tekniken gör att du slipper skador och belastar kroppen rätt. Så ta hjälp av proffsen, som utrikesminister Margot Wallström gör här.

7. Skaffa en snabbfixare 

Vem orkar släpa med sig en massa stylingprylar till gymmet för hårfix efter duschen? Gör som supermodellen Gisele Bündchen, köp en snygg keps – klart!