tröja på tradera Bild: Vardagspuls

Salmings tröja gav insamlings-succé

Aktionerades ut på Tradera för 15 000

Programledaren Ida Björnstad drog igång insamlingen #Geborttillsport - och få hade kunnat ana hur stort det skulle bli. Frågan om att göra det möjligt för alla barn att idrotta har engagerat hela Sverige - och de största idrottsstjärnorna.

Publicerad 2015-10-16 | Senast ändrad 2017-01-18 | vardagspuls

När TV4:s sportreporter Ida Björnstad var på plats i programmet var det efter en intensiv vecka av kuskande från norr till söder. Insamlingen #Geborttillsport fick folk att gå man ur huse, och både pengar och tonvis av idrottsutrusning samlades in. Alla de största stjärnorna var med och bidrog - fotbollsstjärnan Zlatan, MMA-kungen Alexander "The Mauler" Gustafsson, fotbollslegendaren Tomas Brolin, skidesset Charlotte Kalla och många fler bidrog alla med egen utrustning till insamlingen.

När Ida Björnstad var på plats i Vardagspuls-studion drog hon även igång en väldigt speciell auktion på Tradera  där ishockeylegendaren Börje Salming, speciellt inrest för just detta, lämnade över sin signerade tröja. Och i direktsändning i Vardagspuls fredagen därpå kunde programmets evige sidekick Farao Groth jublande presentera resultet:
– 15 000 kronor till #Geborttillsport!

Det är ett resultat väl värt att fira - och ännu fler barn som får möjlighet att idrotta.

Så här gick insamlingen till

På Tradera kan du se alla bud