ruffie utomhusträning Musse Hasselvall parträning Bild: Ruffie Training

Sugen på Ruffie?

Träningen som väcker kämpaglöden

Träning med kampmoment kan få dig att tagga till lite extra och därmed orka ännu mer. Att träna med en motståndare/träningskompis kan dessutom ha rena PT-effekten – ni peppar varandra!

Publicerad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ruffie

Ruffie är en träningsform med influenser från kampsport, grundad av programledaren och kampsportaren Musse Hasselvall. Ruffie bjuder utöver kampmomenten på både styrke- och konditionsövningar, och alla tränar i par. Träningsformen finns både inomhus som klasser på gym och utomhus i parker och grönområden över hela landet. En gruppträning som effektivt stärker hela kroppen och dessutom bidrar till ökad balans, bättre flås och smidighet.
Vill du testa Ruffie så går du enklast in på Facebook-sidan Ruffie training. Där lägger Ruffie-tränare från hela landet upp sina pass i respektive städer. Stockholmspassen hittar du på hemsidan Ruffietraining.com.

Här är några andra typer av pass för den som vill ta iiiii – gärna utomhus – och kämpa med hjälp av kompispepp:

Nordic military training

Utomhusträning som finns i i stort sett hela landet. och som bygger på det som praktiseras av soldater och officerare världen över. Muskelstyrka, kondition och uthållighet sätts på prov. Under passet används den egna kroppen som ett träningsredskap, eller det som finns tillhands i skog och mark. Räkna med att bli mör! Läs mer på hemsidan.

Boxpass på gym

Här får du pepp-effekten av att träna ihop med en kompis som tjoar på dig att orka ännu lite mer. Ni använder boxhandskar och mitsar, och slag- och sparkkombinationer varvas med konditions- och styrkeövningar. Ett pass som kör igenom kroppen riktigt ordentligt. Finns på SATS, Friskis & Svettis, Sportsgym, WordClass, med mera.

CrossNature/Stark ute

Har du blivit biten av utomhustränings-trenden kan detta vara något för dig. Med naturen och den egna kroppen som redskap tränar du både styrka och kondition. Passen bjuder på en hel del parträning, där ni använder varandra som motvikter. Varje pass är unikt och anpassas efter väder och natur. Finns i både 60- och 90-minutersvarianter. Läs mer på hemsidan.

Kamp

Ett relativt nytt pass på Friskis & Svettis, med influenser från bland annat Ruffie, MMA och thaiboxning. Passet är präglat av mycket attityd och innehåller både parövningar med viss närkontakt, kampinspirerade sparkar och slag i luften samt renodlade fysövningar för styrka, kondition och stabilitet. Ta fram din fighting spirit! Mer info på hemsidan.