joggare Vardagspuls träning Bild: Johnér

Det här är svenskarnas favoritlåtar att springa till

Vilken låt lyssnar du helst på när du är ute och springer? Nu har Spotify avslöjat vilka låtar som är svenskarnas favoriter på löprundan.

Publicerad 2016-01-14 | Senast ändrad 2017-01-18 | Vardagspuls

Enligt en ny undersökning utförd av Spotify uppger 60 procent av alla tillfrågade löpare (1 500 personer i USA och Storbritannien) att musiken de springer till kan hjälpa dem att springa både snabbare och längre sträckor. Så vad väljer vi för låtar när vi ger oss ut och springer?

Populäraste låten

I somras lanserade Spotify den nya funktionen Running som väljer musik när du löptränar genom att anpassa sig till ditt tempo och din musiksmak. På så sätt kan man se vilka låtar som är mest populära att springa till bland användare i olika länder – och kanske kan det ge en liten hint om hur snabbt användarna springer...
I Sverige var det Lost Frequencies låt Are you with me som gick varmast i löpspåren tätt följd av Beyoncé och Alfons. Globalt sett var Beyonce vinnaren med låten Run the world (girls).
Finns din löpfavorit med? Eller så kanske du hittar en ny favorit? Lyssna och prenumerera på listan med svenskarnas favoriter här nedan.

Topp 10 – svenskarnas favoritlåtar att springa till

Vill du hellre se vilka låtar som dominerade globalt sett? Här hittar du en lista världens 50 populäraste låtar att springa till.