Crosstrainern är en träningsmaskin som är skonsam mot knän, leder och rygg. Bild: Mostphotos

Här är träningsmaskinen som utmanar löpbandet

Effektiv och skonsam

Tänker du att löpbandet är den effektivaste konditionsmaskinen på gymmet? Då bör du tänka om. Crosstrainern är en skonsam och värdig utmanare!

Publicerad 2016-06-09 | Senast ändrad 2018-01-08 | Vardagspuls

Känner du att du inte får ut tillräckligt mycket av ditt träningspass om du inte först får värma upp på springbandet? Då är du inte ensam. Men faktum är att crosstrainern kan vara minst lika effektiv. Om du använder den på rätt sätt.

Med en crosstrainermaskin får du även med armarna vilket höjer pulsen ytterligare. Tänk på att verkligen pressa med armarna i både drag- och pressröreslen för effektivaste träningen. Träningsformen är dessutom mycket skonsammare mot knän, leder och rygg. Så om du har problem med höfter eller knän och inte kan jogga så ska du alltså inte underskatta crosstrainern! Den kan istället bli din bästa vän på gymmet!

Underbart är kort

Och kanske det bästa av allt – du behöver inte stå och nöta på maskinen i en timme. Det räcker med 10-15 minuter för att du ska hinna bli rejält svettig och få upp flåset, så du spar alltså massa tid också. I alla fall om du har tillräckligt med motstånd inställt. 

Även roddmaskinen är ett utmärkt alternativ till springbandet där du får med hela kroppen och du garanterat kommer få upp flåset om du kör i tillräckligt högt tempo.

MER:

Öka konditionen på dina villkor

PT-Leilas effektiva hemmaträning