Vintersporta utan snö Bild: Johnér

Vintersporta utan snö

Tips för dig som saknar sportlovet

Snön kommer och går men vintersporten består. Nja kanske inte riktigt men med lite fantasi går det att fortsätta att uppleva vintersport trots att det är ont om snö. Här följer några tips på vinteraktiviteter för dig som vill förlänga den härliga känslan av sportlov.

Publicerad 2017-03-08 | Vardagspuls

Leta upp en lokal inomhusskridskohall

Är isen på sjön för dålig att åka på skridskor på? Det går lika bra inomhus. I många kommuner finns det inomhusskridskohallar med banor som är öppna för allmänheten. Så packa ner skridskorna, hjälmen och gör en riktigt god matsäck och ge dig iväg till skridskohallen.

Ta en härlig joggingtur

Visst går det bra att springa i skogen och på asfalt så här års också. Är det isigt på marken? Då heter lösningen icebugskor eller broddar. Har du inga? Investera i ett par. Det är det värt.

Leta upp ett utomhusgym

Att gymma utomhus går minst lika bra – även om utbudet av maskiner kanske inte alltid är lika stort. Finns det något utegym i staden där du bor? Kanske finns det ett utegym i närheten av där bor utan att du vet om det. Föredrar du trots allt att gymma inne? Även om du inte har ett kort erbjuder de flesta gym gratisträning första gången du provar på.

Oscar Jöbacks övningar för utegym
Ny på gymmet? Här är allt du måste veta

Åk långfärdsskridskor

Även om snön smält bort finns det is kvar på många sjöar och vad är inte härligare än en tur på isen med medhavd matsäck? Kom bara ihåg att kolla upp isens status innan du ger dig iväg.

Cykla! 

Många ställer undan cykeln så här års men faktum är att det är lika härligt att cykla nu. Är det isigt på marken bör du dock se till att du har rätt däck. Kanske kan du cykla till en plats du länge velat se och som inte ligger allt för långt bort?

Rullskidor

Kanske låter avancerat men varför inte ge det ett försök? Är du ovan kan du leta upp en väg som ligger lite avsides och börja där.

Gå på tur

Gör som norrmännen och gå på tur. Det går lika bra att uppleva skogen och fjällvärlden utan snö!