Underbyxa talar om när det är toadags

En byxa som känner av åt dig när det är dags att gå på toaletten? Känner du att det är något som behövs? Det har i alla fall ett japanskt företag nu tagit fram med motiveringen att de hoppas kunna hjälpa personer som lider av exempelvis inkontinens eller orolig tarm för att förekomma oförutsägbara olyckor.

Publicerad 2015-10-21 | Vardagspuls

Det är det japanska företaget Triple W Japan som uppfunnit den lilla manicken med en magrörelsedetektor. Apparaten som inte är större än några centimeter känner av dina tarmrörelser och kan på så sätt avgöra om det snart är toadags för dig. Sensorn är kopplad till mobilen och kan på så sätt berätta din tarm-status. Manicken är utformad så att den enkelt ska kunna sättas fast på underbyxorna.

Företaget vill lansera det här som ”smartbyxan” och säger att den är tänkt att användas av personer som behöver lite mer tid och framförhållning att hinna till en toalett, som till exempel äldre eller de med inkontenesproblem eller orolig tarm.

Företaget hoppas också på att hitta lösningar att använda apparaten även på barn för att lära sig när det är dags att gå på toaletten.

Smart eller inte. I förra veckan visades den upp på en avancerad teknikmässa utanför Tokyo och är tänkt att finnas tillgänglig i butiker nästa vår, skriver Reuters.  

Se hur byxan funkar

Snabbfrågan
Tycker du att smartbyxan verkar vara en hit?
0%
0%
0%