David Batra sommarpratar Sommar i p1 Bild: Henrik Montgomery/TT

David Batra: "Jag kommer bara gå från sängen till grillen"

Komikern berättar om sommarplanerna

Under våren har han fyllt bänkraderna med föreställningen ”Svarte orm". Men i sommar blir det hängmatteläge för komikern David Batra, 42, som bara bryter vilan för att sommarprata.
– Jag ska ta det så lugnt, säger han till Vardagspuls.

Publicerad 2015-06-08 | Vardagspuls

Tillsammans med Henrik Hjelt, Mikael Tornving och Kim Sulocki har David Batra rivit ner applåder med teaterföreställningen ”Svarte orm” under våren. I höst väntar ett fullbokat turnéschema när han ihop med kollegan Robin Paulsson tar upp standup-showen ”Batra & Robin”. Men i sommar är det främst en sak som står på agendan: v-i-l-a. 

– Jag ska försöka vara så ledig som möjligt i sommar och läsa många böcker. Jag har en väldigt bred läs-smak, ena veckan läser jag en faktabok och nästa blir det en kioskdeckare.

En vilsam sommar alltså, bortsett från en sak då. Det alltid lika prestigeladdade uppdraget att vara sommarvärd i P1. David Batra sommarpratar den 21:a juni.

– Det är ju en institution som jag är lite hedrad att få vara en del av. Mitt sommarprat kommer att handla mycket om min uppväxt och barndom. Jag är också mitt uppe i att planera min spellista, låtarna åker in och ut var och varannan dag.

Vad gör du annars i sommar?

– Vi kommer att hälsa på kompisar och släktingar runt om i landet. Hela Sverige går ju så länge och längtar efter sommar. Att det ska bli ljust och varmt, och att man äntligen får ta av sig den där jackan med luva som är så tjock att man knappt hälsar på varandra. Så när det äntligen är varmt blir ju hela Sverige till en enda stor sommarpärla. Då spelar det inte så stor roll var i landet jag är. Så länge det är juni, juli och augusti så är jag glad.

Någon sommartradition du aldrig missar?

– Jag ska se till att bada, i iskallt vatten. 

Hur håller du igång?

– Jag håller i gång genom att gå från sängen till grillen, och äta oerhörda mängder rött kött. Noll grönsaker! Eller vänta, pommes frites kan väl få räknas som en grönsak?

Fakta David Batra

Gör: Komiker.
Född: 29 november 1972.
Bakgrund: Utbildad civilekonom. Har jobbat som både städare, barnskötare och säljare, men varit i showbiz på heltid i mer än tio år.
Familj: Frun Anna Kinberg Batra, partiledare för Moderaterna, och dottern Elvira. 
Bor: Stockholm.
Aktuell: Sommarvärd i P1 den 21:a juni.