Madelein Månsson började dj:a efter 60 års ålder. I dag anordnar hon klubbar för 50-plussare. Bild: DN

Lyssna på 70-åriga dj:n Glorias bästa discolåtar

Madelein blandar nya och gamla danslåtar

När 70 år gamla dj:n Madelein Månsson spelar skivor ute kallar hon sig Gloria. Till Vardagspuls har hon delat med sig av sin bästa discolåtar – både gamla godingar och nya hits.

Publicerad 2015-03-06 | Vardagspuls

Hur lärde du dig att dj:a? Hur började det?
– Jag utbildade mig till gympainstruktör, men det tog ett år för mig att få något jobb. Folk var skeptiska, och jag möttes av ointresse. För att man ska ha ett bra gympapass så måste man ha bra musik och rätt bpm, alltså beats per minute. I samband med det fick jag mer musik presenterad för mig. Jag har alltid gillat musik och tänkte: varför inte bli dj?

Hur förbereder du dig inför en spelning?
– Jag ser till att inget är inbokat den dagen, lyssnar inte på musik. Jag bara softar runt, går en promenad med hunden, pratar inte i telefon. Jag behöver lugn och ro och god tidsplanering. Jag är så uppe i varv efteråt så dagen efter är också fri från måsten, då varvar jag ner igen.

Vad dansar du själv helst till?

– Jag är väldigt ombytlig. Jag har olika smak varje dag, olika på morgonen och på kvällen. Jag har någon inbyggd radar, jag hör hela tiden vilken musik det är och är det något jag inte känner igen så Shazamar jag låten så vet jag vad det är. Jag spelar allt från 50-tal till hip hop och house och jag dansar till samma.

Madeleines må bra-tips

"Styrketräning är bra när man är äldre, men det är viktigt med återhämtning också. Jag har extremt kul och denna utmaning har gett mig så mycket. Det är helt otroligt att jag får stå och spela för folk vecka efter vecka, det ger mig jättemycket. Jag har blivit mer generös, tacksam och ödmjuk."