Så behåller din hy lystern i vinter

Emma Wiklund listar

Den tidigare supermodellen Emma Wiklund har sedan 2010 sitt egna hudvårdsmärke. Här ger hon sina bästa skönhetstips och produkter som du behöver för en vacker lyster.

Publicerad 2015-11-27 | Emma Wiklund

Enzympeeling

Satsa på en enzyme peeling en gång i veckan för att snabbt och enkelt ta bort döda hudceller och ge huden en ny och fräsch lyster. Min  Enzyme peeling behöver bara sitta på huden i en minut. Den innehåller sk. AHA- och BHA syror som löser upp döda hudceller och förbereder din hy för dina produkter.  En magisk produkt som jag tycker är nyckeln till vackrare hy.

Boosta med rätt serum

Ett rikligt återfuktande oljeserum med naturliga oljor är perfekt att ta till för att ge nytt liv till trött vinterhy. Använd ett par droppar under din dag- eller nattkräm eller blanda ner ett par droppar i din vanliga dag- eller nattkräm för att boosta den. Har du något fetare hy så kan annars ett lättare fuktserum vara ett bra alternativ. Prova Emma S. facial oil serum eller moisturising serum.

Rengör skonsamt

Satsa på en rengöringsolja som tar bort smink och smuts utan att torka ut huden. Cleansing oil med Ängskrasse- och Sheaolja är underbart effektiv och jag brukar passa på att ge mig själv en skön ansiktsmassage samtidigt som jag rengör huden. Det fantastiskt sköna med en rengöringsolja som lätt sköljs av med vatten.

Primer

Det finns flera olika primers som ger huden lite extra lyster. Oftast innehåller dom lite ljusreflekterande pigment och man lägger en primer efter sin dagkräm men innan sin make-up. Det bästa tycker jag är om man frågar någon om hjälp för att hitta rätt. Just nu använder jag ett från märket Hourglass – Veil Mineral Primer.

Lystergivande make-up

Det finns idag flera foundations och highlighters som kan pigga upp den mest grå och glåmiga hy. Jag brukar använda ett krämrouge med lite pigment för att ge kinderna lite fräschör och rosighet. Mitt favorit rougestick är Francois Nars i färgen Orgasm.