Här förvandlas Farao till Batman-Jokern

”Jag blir rädd för mig själv”

Make up-artisten, Youtube-fenomenet, Ellinor Rosander förvandlar Fredag-farao till jokern i Batman med hjälp av smink. Se Faraos reaktion när han får se sig själv i spegeln...

Publicerad 2015-10-30 | Vardagspuls

Elllinor är makeupartist och maskör och har över 250 000 prenumeranter på sin youtube-kanal. Hon är främst känd för sina skrämmande och avancerade Halloween-makeovers, som oftast byggs av pyssel som man har hemma eller som man enkelt inhandlar i närbutiker. I fredagens program förvandlade hon Vradgapuls–Farao till Jokern i Batman. Se hela sminkningen här

Nedan ser du flera av Ellinors uppmäksammade tutorials på sin Youtube-kanal:

Vem är du Ellinor?

–Jag kallar mig för makeupartist men jag är egentligen kreatör för jag älskar att bygga och pyssla med saker. När jag gick i gymnasiet hittade jag ingen linje som fungerade och då var väl makeupartist det närmsta man kunde komma. När Halloween kom, så blandade jag makeup med kreation och hittade min nisch. Allt jag gör i videorna är första gången jag gör dem. Jag bara testar och sedan klipper vi ihop dem och visar. Jag testar mig fram med olika material och har märkt att folie är jättebra. Det går att använda och bygga nästan vad som helst av det.

Hur började intresset?

– Jag har alltid, alltid ritat och målat. Det var det jag började med. Bild iskolan var mitt ämne. De andra ämnena var jag inte så intresserad av. När jag var mindre hatade jag att vara ute, jag ville bara sitta inne och rita. En gång när jag var liten och var tvungen att gå ut trots att det regnade, så började jag bygga figurer i leran i rabatterna. Jag satt där som ett barn och pysslade och de andra barnen tyckte jag var jättekonstig- men jag brydde mig inte. Jag har alltid pysslat och haft förkärlek för det helt enkelt.

Hur upptäckte du talangen?

– Det har växt med tiden. I början när vi filmade så bollade jag mycket idéer med Macs, han som filmar. Han är äldre än jag och har haft mycket idéer från filmer från 80-talet och figurer jag inte ens hade koll på. Med tiden har jag testat mig fram och fixat olika tekniker. Det är mycket logiskt tänkande. Jag försöker titta på saker tills jag tänkt ut en konstruktion som fungerar. Det är lite matematik, uträkning och det har jag alltid gillat. Problemlösningar liksom. Vi har också bestämt oss för att vi ska använda sådant som finns i en vanlig matbutik, så att alla våra youtube-tittare ska kunna återskapa det jag gör.

Vad får du inspiration ifrån?

– I början var det svårt men både jag och Macs googlar mycket. Vi hittar olika bilder, så kan det vara en med coola ögon, en med en ball mun och så försöker kombinera dem till en häftig idé. Nu när vi har så mycket följare så får vi ju mycket förfrågningar på vad tittarna vill att jag ska göra. Jag har kanske 30 sidor i ett Word-dokument med olika förslag.

Är det ett heltidsjobb?

– Ja det blir det och Macs har ju ett heltidsjobb utöver det här. Sedan är jag även freelance makeup-artist på olika modevisningar och så. Nästa år kommer jag bara kunna jobba med det här. Nu är jag 50 procent ellimacs och 50 procent vanlig makeup.

Hur ofta lägger du ut tutorials?

– Vanligtvis är det två i veckan men nu vid Halloween så är det så många som möjligt vi försöker lägga ut.

Vad är roligast att göra?

– Det som är allra, allra roligast är när jag får göra spacade grejer eller extrema förvandlingar. Det kan vara lika roligt att göra en zombie, som att sminka en tjej som aldrig har sminkat sig förr till en powerpuff pingla liksom.

När gick det från Hobby till yrke?

– Jag skulle nog säga att det var efter Halloween förra året. Då blev det lite långfilmer. Makeup-artist har jag varit sedan 2013.

Vad har du för framtidsdrömmar? 

– Jag känner att mitt drömjobb är min verklighet nu. Det är ju det här som jag gör helt plötsligt. Drömmen är väl att kunna leva på min hobby och bara behöva ta de jobben jag tycker är kul. Inte bry mig om vad det ger mig för pengar utan välja de allra roligaste bara.

Det här behöver du för att sminka till en Joker:

Folie

Flytande latex

Servetter/Toalettpapper

Grön spray till hår

Svart, vit & röd ansiktsfärg

Teaterblod

Nyttiga sötsaker

Bild: Arla Köket

5 nyttiga enkla sötsaker

Enkla recept på sötsaker du kan njuta av med extra gott samvete. Från knapriga bars till kakor och godis.

Gråtfest och smoothies

Bild: Partaj

Här gör Partaj-gänget parodi på Vardagspuls

Rachel Mohlin, Maria Montazami, Eva Röse och många fler bidrog när det var dags för Kanal 5:s Partaj att göra parodi på Vardagspuls.

5 bästa tipsen

Bild: Johnér

Dejtingexperten: Så ska du bete dig på dejten

Tunghäfta eller babbel-Fia. Dejtingcoachen ger sina bästa tips inför och under dejten och råder dig till vad du inte bör göra.

Det bästa från Vardagspuls TV

   Musiken i Vardagspuls

   Semmelspecial

   Bild: vardagspuls

   Så gör du Kristins chiasemla

   MAT & RECEPT Både gott och nyttigt. Det kan med andra ord inte bli mycket bättre än Kristin Kaspersens chia-semla. Här är receptet!

   Lär dig grundstegen

   Bild: Vardagspuls

   Här lär sig Mia och Agneta swingdans

   Superkul och ganska enkelt. Så här blir du kung eller drottning på dansgolvet.

   Marcus Mendes listar:

   Bild: Johnér, Spoilconcept

   Varje mans 9 måsten i badrumsskåpet

   VARDAGSLYX Frisören och skönhetsexperten Marcus Mendes listar dagens skönhetstrender för män och tipsar om hur hud och hår behåller sin lyster.

   Nya semmelwrappen?

   Bild: Vardagspuls

   Så gör du dina egna lussesemlor

   RECEPT Kan den här skapelsen bli nästa stora konditorsnackis? Nya succén är hälften semla, hälften lussebulle. Så här gör du den!

   Drinkrecept

   Bild: Vardagspuls-Peder

   Så gör du bartenderns goda äppeldrinkar

   VARDAGSLYX Bartender Luis Hernandez tipsar om goda äppeldrinkar – med eller utan alkohol.

   Halloween-sminkning

   Bild: Vardagspuls

   Farao: ”Känns som jag fått en skönhetsoperation”

   Här får Fredags–Farao en chock när han får se sig själv i spegeln: ”Jag blir rädd för mig själv”.

   Fixa frissan

   Bild: Vardagspuls

   Så enkelt får du till hårsvallet

   VARDAGSLYX Vinnaren i frisör–EM, Julia Siira, visar på Vardagspuls-Mia hur du själv får till det där vackra svallet. Så här gör du steg för steg.

   Mediterar varje dag

   Bild: Vardagspuls

   Bard: ”Jag är egentligen filosof”

   Hör Alexander Bard om vad musiken och meditationen gör för hälsan och vad som håller honom frisk och glad.

   #fourfitchallenge

   Bild: Instagram, Johnér

   Fyra plagg på en vecka – fixar du det?

   INSTAGRAM Fourfitchallenge sprider sig i sociala medier. Utmaningen: att bära fyra plagg under en hel vecka. Så här funkar det.

   Bild: Vardagspuls

   Charlotte Perelli: ”Vi ville ha en helg full av kärlek med våra vänner”

   KLIPP Charlotte Jensen Perrelli gifte sig nyligen i Frankrike. Mia träffade henne precis innan bröllopet.

   Klassresan

   Bild: IBL

   Så gick Sofia från såpakändis till prinsessa

   HOVREPORTERN LISTAR Hon är tjejen från Älvdalen som medverkade i en dokusåpa och prydde omslaget på en herrtidning – iklädd bikini och en orm. Så lyckades prinsessa Sofia skaka av sig dokusåpastämpeln.

   Höstens sminktrender

   Bild: Vardagspuls

   Steg för steg – så får din hy en vacker lyster i höst

   KLIPP & LISTA Makeup-artisten Jessica Wahlgren sminkade Vardagspuls-Mia och gav sina bästa tips för en vacker och färgstark höst.

   Bild: Husmorsorna presenterar: Hemmafest

   Allt för hemmafesten med husmorsorna

   MAT & RECEPT Fest handlar inte om pengar. Nej – det handlar om lust, god vilja och en öppen famn. Emma Hamberg och Anette Rosvall visar hur.

   Bild: TT

   Lena Olin: ”Lasse är vegan så det blir grönt på grillen”

   VARDAGSLYX Här berättar filmstjärnan Lena Olin om sin sommar. Det blir USA, Stockholm och skånska kusten – men absolut inga bad i svenska vatten.

   Bild: Vardagspuls-Peder

   Skrattfest med Fredags-Farao: ”Men vad är ni rädda för!?!”

   KLIPP Han är hejdlös, han är hämningslös, han kastar sig in i allt från lador till sexträning med stor nyfikenhet. Här är favoriterna med säsongens Farao – försök hålla dig för skratt om du kan!

   Imitation

   Bild: Vardagspuls

   Mia imiterar Maria Montazami – då dyker originalet upp

   KLIPP Vardagspuls-Mia gör en smoothie på Maria Montazamis vis. Imitationen blir så träffande att viss förvirring uppstår – hos fredags-Farao och den riktiga Maria Montazami.

   Skatta mer

   Bild: Johnér

   Skratt – den bästa medicinen?

   VARDAGSLYX Kanske är dina roliga klipp mer än bara tidsfördriv? Flera studier visar att de som skrattar mycket gör flera stora hälsovinster.

   Fiffiga husmorsknep

   Bild: Johnér

   7 tips till ditt eget hemmaspa

   VARDAGSLYX Tomt i kassan? Röj runt i köket så hittar du garanterat flera bra skönhetsprodukter. Tänd ett ljus och fixa ditt eget lyxiga hemmaspa.

   Bästa vännen

   Bild: Johnér

   Därför mår husdjursägare bättre

   VARDAGSLYX Mår du bra när du gosar med ditt husdjur? Inga konstigheter. Att hänga med husdjur har nämligen en positiv påverkan på ditt humör och ditt allmänna välbefinnande.

   Spotify-lista

   Bild: DN

   Gloria, 70, väljer sina discofavoriter

   LÅTLISTA Madelein Månsson är 70 år gammal. Som dj kallar hon sig Gloria. Här delar hon med sig av sina bästa discolåtar!

   Grattis kaffeälskare

   Bild: Johnér

   Ännu en anledning att bälga i sig

   VARDAGSLYX Kaffe som ett skydd mot cancer, kan det stämma? Ja, enligt ny forskning från amerikanska National Cancer Institute.