Vardagspuls-Mia sminkas av makeup-artisten Jessica Wahlgren. Från Vardagspuls den 24 september.

Sminka dig höstfin – experten visar i 10 steg

Jessica Wahlgren visar höstens sminktrender

Makeup-artisten Jessica Wahlgren hjälper dig att hänga med i höstens sminktrender. Så här piggar du enkelt upp ditt ansikte – steg för steg.

Publicerad 2015-09-24 | Jessica Wahlgren, Styleguide
  1. Börja med att fukta ansiktet med en fuktkräm (jag använde en från Elisabeth Arden PRO-serien).
  2. Därefter Primer. För att få en hy med lyster använder jag Brightening Make-up Base från Sensai.
  3. Concealer. Välj en täckande concealer för att täcka mörka ringar under ögonen, men bara där du är mörk. Använd inte under hela ögat – det framhäver linjerna snarare än döljer. Om du behöver lätta upp lite, ta ett tunt lager med en ”lättare” concealer. Om du har påsar under ögonen, använd inte en ljusare nyans just där då detta förstora3 påsarna.  (Jag använde DiorSkinstar och en concealer från Bareminerals).
  4. Foundation. Använd två nyanser för att skapa djup i ansiktet. Enbart en färg blir ofta lite ”platt”. Dessutom har du då alltid en nyans som passar oavsett om du är blek eller solbränd. Den ljusaste ska vara lika ljus som din hals, och den mörkaste ha samma nyans som där du är som mest solbränd. Glöm inte att  jobba in övergångarna så att det inte blir några kanter.
  5. Puder. Använd ett lätt puder. Var försiktig runt ögonen och lägg bara lite lätt eftersom du vill behålla lyster i hyn. (Jag använde Chanel löspuder peach och Sensai löspuder).
  6. Rouge. Jag använde Bare Minerals Ready bronzer och laughter.
  7. Bryn. Tänk på att inte använda en för varm färg. Ta en nyans ljusare än du tror och börja fylla i där det saknas hår. Därefter går du på en gång till om du behöver mer färg. (Jag använde Tri brow color från Make Up store).
  8. Ögonskugga. Gör en soft sotning i en ganska rund form. Var försiktig med att använda glittriga skuggor om du har torra ögonlock eller mycket linjer eftersom det lätt kan se ”skrynkligt” ut. Om det är svårt att få till en naturligt soft sotning, är ett bra tips att använda cremeskugga som du applicerar och masserar in med fingertoppen. Det blir en naturlig skuggning samtidigt som det också sitter bättre. (De skuggor jag har använt är: Moln från Palina, Cremeskugga coffee från Max Factor och Eye shadow palette Mokuran från Sensai).
  9. Fransar. Ögonfransböjare (Mac) är ett måste. Mascara: Lash domination från Bare Minerals. Ibland använder jag också lösfransar för att öppna upp ögat och få en effekt. Sienna från Depend är vad jag använde här.
  10. Läppar. För att ge en illusion av lite större läppar brukar jag måla med en ljus penna eller en ljus concealer ovanför amorbågen. Därefter, välj en läpp-penna som är i exakt samma nyans som antingen din läpp eller färgen på läppstiftet. Måla i ytterkanten av din egen läpplinje. Det får aldrig bli hud mellan läpp-pennans linje och din naturliga läppkontur.  (Läppfärgspenna: Nude beauty från Make Up Store och läppstift moxie från BareMinerals).