Husmorsornas bästa festtips Bild: Semic

Husmorsornas sju bästa tips för hemmafesten

Fest handlar inte om pengar. Nej – det handlar om lust, god vilja och en öppen famn.

Husmorsorna Anette Roswall och Emma Hamberg vet hur man arrangerar en hemmafest. Här är deras bästa tips från den egna boken ”Husmorsorna presenterar: Festmat”

Publicerad 2015-03-27 | Senast ändrad 2017-06-01 | Vardagspuls

En fest behöver inte kosta mer än några tior. Köp ett paket varmkorv, höj volymen på radion, höj volymen på frisyren, bjud in några vänner och vips: ett partaj! 

Här är några goda råd på vägen:

  1. Billigt och gott! Laga något av recepten i Husmorsornas festmat. Garanterat vrålbilligt. Garanterat gott.
  2. Sätt upp en lapp. Om du bor i lägenhet: Sätt upp en stor inspirerande lapp i trappuppgången om ditt kommande kalas. Kanske passar dina grannar på att ha egen fest nu när det ändå är så bra partyenergi i kåken. Hur som helst hinner de förbereda sig mentalt för 80-talsmusik och klackar i taket. Om du bor i eget hus: Sätt upp en inspirerande lapp ändå! Alla blir glada av lappar som det står fest på!
  3. Bjud in för många. JA! Det ska vara trångt och varmt på hemmafester. Balkongen ska vara full av vänner som skriker i munnen på varandra och i vardagsrummet ska det dansas så att parketten ber om nåd.
  4. För mycket! Too much smink, too much hårsprej och too much glittriga kläder har ALDRIG någonsin i världshistorien lagt sordin på en fest. Snarare tvärtom. Fyll badkaret med glitter, rulla dig själv i klister och dyk ner. Klar!
  5. PAPPERSTALLRIKAR OCH PLASTGLAS! Punkt slut.
  6. Vinyl! Spotify i all ära. Vill du ha riktig partystämning? Släpa ner din gamla vinylback och damma av skivspelaren. Är du av generös natur kan du be dina gäster ta med sina favoritplattor.
  7. Kom ihåg: nästa gång är det din tur att bli bjuden. Att bjuda på hemmafest är nog det roligaste en människa kan göra. Du får festa med dina briljanta vänner och du slipper ta en taxi hem i kalla natten. Det enda som är bättre än en egen hemmafest är nog att få gå på någon annans. Och nästa gång är det din tur att få gå på fest!

Hemmafesttipsen kommer från boken Husmorsorna presenterar: Hemmafest