Bild: Johnér

10 smarta julklappar för ett hälsosamt 2016

De bästa julklapparna ges med kärlek och omtanke. Och vad kan vara mer omtänksamt än att ge dina nära och kära klappar som uppmuntrar och underlättar ett friskt och härligt år?

Publicerad 2015-12-08 | Emma Åsberg
 1. Mat. Att ge någon ett presentkort på matkassar eller en veckohandling kan minska stressen för personen i fråga genom att de slipper åka och handla, samtidigt som matkassarna är noga planerade utifrån ett nyttighetsperspektiv. De flesta matbutiker online erbjuder möjligheten att köpa presentkort.
 2. Träningsredskap. Allt fler inser att man inte behöver ett gym för att hålla sig frisk och i form. Träningsredskap spås därför av många bli en populär julklapp, och med all rätt. Om man ska tro Vardagspuls Leila Söderlund funkar barnens leksaker lika bra.
 3. Träningskläder. Kläder som sitter bättre och har bättre funktionalitet kan verkligen lyfta träningen. Att dessutom känna sig lite snyggare i gymmets spegel är ju en extra boost som kan göra att det känns lite roligare och lättare att komma till skott.
 4. Lyxkorg. Bara fantasin sätter gränser. Det kan vara allt från hudprodukter till mat till hemmagjorda godsaker eller böcker.
 5. Upplevelser. Ger minnen för livet och inspirerar ofta till ett mer aktivt och roligt liv.  Kanske en matlagningskurs för den som behöver inspiration och hjälp till ett hälsosammare liv? Eller en boxningsklass, yogaklass eller självförsvar?
 6. Böcker. Kan inspirera, vägleda och guida till det mesta. Självhjälpsböcker, receptböcker, instruktionsböcker och inspirerande böcker i olika genrer inom hälsa är lätt att hitta både på nätet och i butiker.
 7. Tid. Nej, man kan inte ge bort tid. Men du kan oftast göra så att dina nära och kära får mer tid över till saker som gör dem glada eller åtminstone lite mindre stressade. Du kanske kan hjälpa till att hitta barnvakt eller hundvakt, eller planera en dag då de får göra precis vad de vill. Med lite av din egen tid och fantasi finns det säkert flera sätt du kan hjälpa till med vardagsbestyren.
 8. Wear-tech. Smart teknologi kan hjälpa dig att hålla dig i form eller sätta mål för träningen såväl som daglig aktivitet. De finns numera i en mängd olika märken och varianter beroende på vad du vill kunna mäta och göra och är lätta att hitta i elektronikbutiker eller på nätet.
 9. Köksredskap. Den största utmaningen med att hålla hälsan är att kontrollera vad som händer i köket, så varför inte hjälpa till med smarta köksredskap? Bra köksredskap både underlättar, gör köksjobbet roligare och är ovärderliga för den som försöker hålla eller förbättra sin hälsa.  För den som inte vill gå i butiker finns det mycket online också.
 10. Hemmagjort. Tvärtemot att vara ett tråkigt substitut för köpta presenter visar hemmagjorda saker på extra tid och omtanke, och kan självklart varieras i oändlighet. Idéer hittar du bland annat på Youtube, men det finns även många bra bloggar att få inspiration från.

Nyttiga sötsaker

Bild: Arla Köket

5 nyttiga enkla sötsaker

Enkla recept på sötsaker du kan njuta av med extra gott samvete. Från knapriga bars till kakor och godis.

Gråtfest och smoothies

Bild: Partaj

Här gör Partaj-gänget parodi på Vardagspuls

Rachel Mohlin, Maria Montazami, Eva Röse och många fler bidrog när det var dags för Kanal 5:s Partaj att göra parodi på Vardagspuls.

5 bästa tipsen

Bild: Johnér

Dejtingexperten: Så ska du bete dig på dejten

Tunghäfta eller babbel-Fia. Dejtingcoachen ger sina bästa tips inför och under dejten och råder dig till vad du inte bör göra.

Det bästa från Vardagspuls TV

   Musiken i Vardagspuls

   Semmelspecial

   Bild: vardagspuls

   Så gör du Kristins chiasemla

   MAT & RECEPT Både gott och nyttigt. Det kan med andra ord inte bli mycket bättre än Kristin Kaspersens chia-semla. Här är receptet!

   Lär dig grundstegen

   Bild: Vardagspuls

   Här lär sig Mia och Agneta swingdans

   Superkul och ganska enkelt. Så här blir du kung eller drottning på dansgolvet.

   Marcus Mendes listar:

   Bild: Johnér, Spoilconcept

   Varje mans 9 måsten i badrumsskåpet

   VARDAGSLYX Frisören och skönhetsexperten Marcus Mendes listar dagens skönhetstrender för män och tipsar om hur hud och hår behåller sin lyster.

   Nya semmelwrappen?

   Bild: Vardagspuls

   Så gör du dina egna lussesemlor

   RECEPT Kan den här skapelsen bli nästa stora konditorsnackis? Nya succén är hälften semla, hälften lussebulle. Så här gör du den!

   Drinkrecept

   Bild: Vardagspuls-Peder

   Så gör du bartenderns goda äppeldrinkar

   VARDAGSLYX Bartender Luis Hernandez tipsar om goda äppeldrinkar – med eller utan alkohol.

   Halloween-sminkning

   Bild: Vardagspuls

   Farao: ”Känns som jag fått en skönhetsoperation”

   Här får Fredags–Farao en chock när han får se sig själv i spegeln: ”Jag blir rädd för mig själv”.

   Fixa frissan

   Bild: Vardagspuls

   Så enkelt får du till hårsvallet

   VARDAGSLYX Vinnaren i frisör–EM, Julia Siira, visar på Vardagspuls-Mia hur du själv får till det där vackra svallet. Så här gör du steg för steg.

   Mediterar varje dag

   Bild: Vardagspuls

   Bard: ”Jag är egentligen filosof”

   Hör Alexander Bard om vad musiken och meditationen gör för hälsan och vad som håller honom frisk och glad.

   #fourfitchallenge

   Bild: Instagram, Johnér

   Fyra plagg på en vecka – fixar du det?

   INSTAGRAM Fourfitchallenge sprider sig i sociala medier. Utmaningen: att bära fyra plagg under en hel vecka. Så här funkar det.

   Bild: Vardagspuls

   Charlotte Perelli: ”Vi ville ha en helg full av kärlek med våra vänner”

   KLIPP Charlotte Jensen Perrelli gifte sig nyligen i Frankrike. Mia träffade henne precis innan bröllopet.

   Klassresan

   Bild: IBL

   Så gick Sofia från såpakändis till prinsessa

   HOVREPORTERN LISTAR Hon är tjejen från Älvdalen som medverkade i en dokusåpa och prydde omslaget på en herrtidning – iklädd bikini och en orm. Så lyckades prinsessa Sofia skaka av sig dokusåpastämpeln.

   Höstens sminktrender

   Bild: Vardagspuls

   Steg för steg – så får din hy en vacker lyster i höst

   KLIPP & LISTA Makeup-artisten Jessica Wahlgren sminkade Vardagspuls-Mia och gav sina bästa tips för en vacker och färgstark höst.

   Bild: Husmorsorna presenterar: Hemmafest

   Allt för hemmafesten med husmorsorna

   MAT & RECEPT Fest handlar inte om pengar. Nej – det handlar om lust, god vilja och en öppen famn. Emma Hamberg och Anette Rosvall visar hur.

   Bild: TT

   Lena Olin: ”Lasse är vegan så det blir grönt på grillen”

   VARDAGSLYX Här berättar filmstjärnan Lena Olin om sin sommar. Det blir USA, Stockholm och skånska kusten – men absolut inga bad i svenska vatten.

   Bild: Vardagspuls-Peder

   Skrattfest med Fredags-Farao: ”Men vad är ni rädda för!?!”

   KLIPP Han är hejdlös, han är hämningslös, han kastar sig in i allt från lador till sexträning med stor nyfikenhet. Här är favoriterna med säsongens Farao – försök hålla dig för skratt om du kan!

   Imitation

   Bild: Vardagspuls

   Mia imiterar Maria Montazami – då dyker originalet upp

   KLIPP Vardagspuls-Mia gör en smoothie på Maria Montazamis vis. Imitationen blir så träffande att viss förvirring uppstår – hos fredags-Farao och den riktiga Maria Montazami.

   Skatta mer

   Bild: Johnér

   Skratt – den bästa medicinen?

   VARDAGSLYX Kanske är dina roliga klipp mer än bara tidsfördriv? Flera studier visar att de som skrattar mycket gör flera stora hälsovinster.

   Fiffiga husmorsknep

   Bild: Johnér

   7 tips till ditt eget hemmaspa

   VARDAGSLYX Tomt i kassan? Röj runt i köket så hittar du garanterat flera bra skönhetsprodukter. Tänd ett ljus och fixa ditt eget lyxiga hemmaspa.

   Bästa vännen

   Bild: Johnér

   Därför mår husdjursägare bättre

   VARDAGSLYX Mår du bra när du gosar med ditt husdjur? Inga konstigheter. Att hänga med husdjur har nämligen en positiv påverkan på ditt humör och ditt allmänna välbefinnande.

   Spotify-lista

   Bild: DN

   Gloria, 70, väljer sina discofavoriter

   LÅTLISTA Madelein Månsson är 70 år gammal. Som dj kallar hon sig Gloria. Här delar hon med sig av sina bästa discolåtar!

   Grattis kaffeälskare

   Bild: Johnér

   Ännu en anledning att bälga i sig

   VARDAGSLYX Kaffe som ett skydd mot cancer, kan det stämma? Ja, enligt ny forskning från amerikanska National Cancer Institute.