Bild:

10 smarta julklappar för ett hälsosamt 2018

Träningsredskap, mat och köksredskap

De bästa julklapparna ges med kärlek och omtanke. Och vad kan vara mer omtänksamt än att ge dina nära och kära klappar som uppmuntrar och underlättar ett friskt och härligt år?

Publicerad 2015-12-08 | Senast ändrad 2017-12-18 | Emma Åsberg
  1. Mat. Att ge någon ett presentkort på matkassar eller en veckohandling kan minska stressen för personen i fråga genom att de slipper åka och handla, samtidigt som matkassarna är noga planerade utifrån ett nyttighetsperspektiv. De flesta matbutiker online erbjuder möjligheten att köpa presentkort.
  2. Träningsredskap. Allt fler inser att man inte behöver ett gym för att hålla sig frisk och i form. Träningsredskap spås därför av många bli en populär julklapp, och det med all rätt.
  3. Träningskläder. Kläder som sitter bättre och har bättre funktionalitet kan verkligen lyfta träningen. Att dessutom känna sig lite snyggare i gymmets spegel är ju en extra boost som kan göra att det känns lite roligare och lättare att komma till skott.
  4. Lyxkorg. Bara fantasin sätter gränser. Det kan vara allt från hudprodukter till mat till hemmagjorda godsaker eller böcker.
  5. Upplevelser. Ger minnen för livet och inspirerar ofta till ett mer aktivt och roligt liv.  Kanske en matlagningskurs för den som behöver inspiration och hjälp till ett hälsosammare liv? Eller en boxningsklass, yogaklass eller självförsvar?
  6. Böcker. Kan inspirera, vägleda och guida till det mesta. Självhjälpsböcker, receptböcker, instruktionsböcker och inspirerande böcker i olika genrer inom hälsa är lätt att hitta både på nätet och i butiker.
  7. Tid. Nej, man kan inte ge bort tid. Men du kan oftast göra så att dina nära och kära får mer tid över till saker som gör dem glada eller åtminstone lite mindre stressade. Du kanske kan hjälpa till att hitta barnvakt eller hundvakt, eller planera en dag då de får göra precis vad de vill. Med lite av din egen tid och fantasi finns det säkert flera sätt du kan hjälpa till med vardagsbestyren.
  8. Wear-tech. Smart teknologi kan hjälpa dig att hålla dig i form eller sätta mål för träningen såväl som daglig aktivitet. De finns numera i en mängd olika märken och varianter beroende på vad du vill kunna mäta och göra och är lätta att hitta i elektronikbutiker eller på nätet.
  9. Köksredskap. Den största utmaningen med att hålla hälsan är att kontrollera vad som händer i köket, så varför inte hjälpa till med smarta köksredskap? Bra köksredskap både underlättar, gör köksjobbet roligare och är ovärderliga för den som försöker hålla eller förbättra sin hälsa.  För den som inte vill gå i butiker finns det mycket online också.
  10. Hemmagjort. Tvärtemot att vara ett tråkigt substitut för köpta presenter visar hemmagjorda saker på extra tid och omtanke, och kan självklart varieras i oändlighet. Idéer hittar du bland annat på Youtube, men det finns även många bra bloggar att få inspiration från.