marre molly Bild: Privat

Stjärnfrisören: ”Behöver inte klippas så ofta”

En klippning ska hålla i 3 månader

Marre Hitti har arbetat som hårstylist i 15 år och han har stenkoll på de senaste trenderna och vad som är bra för ditt hår.
– Använd produkter som är specialanpassade för just ditt hår och använd värmeskydd. Och klipp dig inte så ofta som många frisörer säger.

Publicerad 2016-03-10 | Vardagspuls
 
Hur sköter man bäst sitt hår?

– Genom att gå till en duktig frisör, köpa med bra produkter som är specialanpassade till just dig. Värmestylar man sitt hår ofta är värmeskydd väldigt viktigt.

Finns det något som många tror är bra för håret men som är helt fel? en hårmyt?

– Att man måste klippa sig var 6-8 vecka. En bra klippning ska hålla i minst 3 månader. Det viktiga är vad du använder för produkter.

Vad är det som gäller i vår då?

– Loben har varit och är fortfarande en stark trend. Just den klippningen resulterade i att flera internationella magasin lyfte fram trenden som årets klippning. Och det bästa är att om man tröttnar så kan man lätt få en ny look tack vare extensions.

Hur stylar man enklast ett kort hår?

– Man måste först och främst ha en bra grundklippning. Sen gillar jag när det inte ser för stylat ut. Lite dagen-efter-känsla.

Hur stylar man bäst ett långt hår?

– Kvalitén på ett långt hår är avgörande. Håret måste vara friskt och välvårdat. En fin formklippning och en snygg blow dry är helt klart snyggast på långhåriga tjejer.

Hårknep för att få en frisyr som ser stylad ut på kortast möjliga tid?

– Jobba med olika flätor. Väldigt enkelt och populärt just nu.