Kristin Kaspersen med sin skapelse: en rawfood-variant på sandwich-glass. Bild: Vardagspuls-Peder

Kristin Kaspersens rawfood-sandwich

Recept på sandwichglassar med pepparkakssmak

Gör egna goda sandwichglassar. Kristin Kaspersens recept är enkelt att följa och kräver ingen tillagning – bara att mixa ihop, forma och äta.

Publicerad 2015-06-04 | Senast ändrad 2017-01-16 | Kristin Kaspersen

Ingredienser:

130 g cashewnötter
130 g mandlar
130 g torkade dadlar
130 g torkade aprikoser
citron
flytande honung
vaniljglass
pepparkakskrydda

 

Gör så här

  1. Ta hälften av mandlarna och mixa i matberedare till ett pulver. Lägg åt sidan.
  2. Lägg alla övriga ingredienser i en mixer och mixa till en grovkornig konsistens.
  3. Pressa i en skvätt citron för att balansera syran. Krydda med pepparkakskrydda och lite flytande honung efter smak.
  4. Rulla till ungefär 13 bollar som sedan rullas i mandelmjölet.
  5. Platta ut bollarna, vik upp kanterna lite och lägg på ungefär en matsked av den vaniljglass du själv föredrar på var och en av dem. Om du vill kan du platta till en extra boll och använda som lock – för den där riktiga sandwichkänslan.