Leila Lindholm sommarpratar sommar i p1 grilla Bild: Pontus Lundahl/TT

Leila Lindholm: ”På sommaren vill jag laga mat utomhus”

Tv-kockens 3 sköna sommarfavoriter

Leila Lindholm, 39, är tv-kocken som med värme och matpassion bjuder på läckra rätter i så väl ombonade kök som vid grillen.

Publicerad 2015-06-11 | Vardagspuls

Leila Lindholm har många titlar på sitt visitkort nu för tiden. Tv-kock, kokboksförfattare, förläggare och hon har även öppnat en kedja konceptbutiker. Hennes receptböcker är utgivna på 15 språk. Nyckeln tillframgång?

– Jag har lyckats göra min passion för matlagning till mitt jobb, och det är ju drömmen, att få arbeta med det man är allra mest intresserad av, säger Leila Lindholm till Vardagspuls.

Här är Leilas 3 favoriter i sommar:

1. Att laga mat utomhus är en stor favorit. Jag älskar att grilla, och i sommar lägger jag massor av grönsaker, skaldjur och fisk på grillen. En hel del grönt hämtar jag från min egen trädgård.

2. Röra på mig utomhus. Jag kommer att träna inför Tjejmilen. Jag förbereder mig genom att springa och cykelträna. Det blir gym ibland, men inte så ofta. Under den här tiden på året vill jag passa på att komma ut.

3. Koppla av med en bok. Att läsa är skön avkoppling, med tillägget att jag är småbarnsmamma och oftast inte har så mycket tid till att läsa böcker. Men när jag lyckas hitta luckor för läsningen så blir det gärna en kriminalroman av Åsa Larsson. Jag gillar Stieg Larssons böcker också.

Fakta Leila Lindholm:

Född: 21 juni 1975.
Bor: Villa i Mariefred.
Familj: Sambon Mårten och barnen Walter och Olivia.
Bakgrund: Har arbetat på krogarna Operakällaren, Fredsgatan 12, Fjäderholmarna och Ulla Winbladh i Stockholm och Aquavit i New York. Fick sitt genombrott som tv-kock i ”Nyhetsmorgon” på TV4. 
Aktuell: Nya kokboken "The Fresh Foodie”. Sommarpratar den 16 juli, "om mitt liv, att förverkliga sina drömmar och att vända utanförskap och sorg till framgång”.