Möllans café lussesemlan semmewrap Bild: Möllans café

Lussesemlan – nästa semmelwrap?

Hälften semla, hälften lussebulle

Förra året gjorde semmelwrappen succé. Nu är nästa smarta hybrid här, och hur kan det gå fel med lussesemlan – hälften semla, hälften lussebulle.

Publicerad 2015-11-23 | Vardagspuls

Förra året skapade semmelwrappen hysteri i landet. Och nu kan nästa stora hybrid inom konditorvärlden vara här: lussesemlan. Den är lika enkel som genialisk: en lussebulle som skurits isär och sedan fyllts med den traditionell semmelfyllningen grädde och mandelmassa.

Möllans café i Sjöbo i Skåne har sålt bullen sedan i onsdags förra veckan och caféets bagare Corinne Persson hävdar att hon har uppfunnit den.

– Jag satt och tänkte lite på vad vi kunde på sälja nu till jul som var lite roligt. Och lussebullen påminner ju mycket om en vanlig vetebulle då kan man lika gärna göra en semla av den, säger hon till Metro.

Lagom till jul men en bra bit från fettisdagen dyker denna korsbefruktning mellan semla och lussebulle upp. Frågan är vid vilken tid på året den är godast. Vad tror du? Diskutera på vår facebook-sida:

Lussesemlan – genialiskt eller bara fånigt?

Posted by Vardagspuls on Monday, November 23, 2015